Nou conflict în PNL: Zamfir versus Orban şi Cîţu. „PNL-ul lui Orban a ales să fie de partea băncilor şi a bancherilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Daniel Zamfir. FOTO Facebook
Senatorul Daniel Zamfir. FOTO Facebook

Partidul Naţional Liberal se confruntă din nou cu tensiuni interne, la doar câteva săptămâni după ce mai mulţi aleşi se declaraseră nemulţumiţi de modul cum fuseseră împărţite funcţiile din Parlament. De această dată, persoanele implicate în disputa internă sunt liderul formaţiunii, Ludovic Orban şi senatorul Daniel Zamfir.

Reînceprea disputei între diferiţi lideri ai PNL a avut loc luni, odată cu decizia luată de conducerea partidului, în frunte cu Ludovic Orban, de a nu susţine anumite proiecte de lege ale senatorului liberal Daniel Zamfir. Iniţiativa cea mai problematică era cea referitoare la plafonarea dobânzilor în lei. 

„PNL este consecvent poziţiei exprimate de mine. PNL nu susţine nicio măsură intervenţionistă care să încalce principiile şi valorile liberale, ca atare parlamentarii PNL au fost mandataţi să voteze împotriva acestei propuneri legislative. Pe această idee au crescut preţurile la ouă. Dacă domnul Zamfir iniţiază un proiect de lege pentru plafonarea preţului la ouă sau la unt, că şi la unt a crescut preţul, normal că foarte mulţi oameni vor considera: iată, domnule, ce iniţiativă bună că se plafonează. În materie de creditare funcţionează aceleaşi legi. Nimeni nu a pus pistolul în tâmplă niciunui beneficiar de credite să semneze contractul de credit în momentul în care a solicitat creditul respectiv“, a afirmat Ludovic Orban luni, după şedinţa PNL. 

În timpul şedinţei conducerii PNL, doi liberali au cerut ca formaţiunea să dea votul privind retragerea sprijinului iniţiativelor lui Zamfir după ce sunt ascultate şi argumentele colegului lor. Conducerea a refuzat. 

Daniel Zamfir, senator care recent a pierdur poziţia de şef al Comisiei economice din Senat, a ripostat într-o intervenţie la Antena 3, unde a avut atacuri dure la dresa lui Orban şi a colegului său, Florin Cîţu. 

„Am auzit că e o măsură polulistă“ 

„Constat cu amărăciune că PNL-ul lui Orban a ales să fie de partea băncilor şi a bancherilor, în dauna intereselor românilor. Am auzit că este o măsură populistă, care ar fi împotriva doctrinei liberale. Dacă mă invitau la această şedinţă unde s-a votat împotriva acestei legi, colegii mei ar fi aflat că 14 state europene au plafonat dobânzile. Dacă asta nu-i convingea, le arătam exemplul şi din SUA, unde toate statele au apelat la «mercurial». Foarte mulţi colegi de-ai mei au ales să apere interesele bancherilor şi a IFM-urilor, o politică a domnului Cîţu, îmbrăţişată de domnul Orban“, a declarat Daniel Zamfir la Antena 3.

În disputa a intervenit şi senatorul Florin Cîţu, în prezent preşedinte al Comsiei economice din Senat. „Liviu si hamsterul lui bancar. Asta explica totul“ a afirmat Cîţu într-un mesaj pe pagina de Facebook, unde a lăsat şi două linkuri către articole în care se vorbea despre faptul că fratele lui Zamfir a fost executat silit în 2016 de o bancă pentru un credit de 720.000 de euro. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite