Noi cu cine votăm? Sorin Pandele este propunerea PP – DD pentru colegiul senatorial Topoloveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Andi Pandele va candida la alegerile parlamentare din partea PP-DD în colegiul senatorial numărul trei (Topoloveni) din judeţul Argeş.

Andi Pandele şi-a început activitatea politică imediat după Revoluţie, fiind preşedintele organizaţiei de tineret a Frontului Salvării Naţionale (FSN) Argeş.

Din 1992, Pandele este vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al Partidului Democrat (actualul Partid Democrat Liberal). Pandele a fost ales consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Argeş la fiecare scrutin local din 1996 până în 2008. În decembrie 2008, Sorin Pandele a ocupat pentru prima oară un fotoliu de deputat câştigat cu sprijinul politic al PDL. În timpul celor patru ani de mandat, Pandele a luat cuvântul de două ori, a semnat 46 de propuneri legislative, iar cu o prezenţă de 62.8% la şedinţele de plen, se situează pe locul 230 în clasamentul de prezenţă al Camerei.

Pandele a deţinut, de asemenea, mai multe funcţii de conducere în diferite instituţii, printre care şi pe aceea de şef de birou la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeş.

Pandele a fost trimis în judecată de DNA

De la OCPI i se trag şi problemele lui Pandele, care a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Antcorupţie (DNA), fiind acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi fals material.

Pandele este acuzat că, în calitate de director la Cadastru şi membru al Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Argeş, a dispus în mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate pe numele Păun Elena – Cornelia  pentru un teren intravilan cu suprafaţa de
1.1953 hectare, în schimbul sumei de 190.000 de lei.

Procurorii susţin că deputatul avea cunoştinţă despre faptul că femeia nu depusese documentele de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenului respectiv. 

„Ulterior emiterii acestui titlu de proprietate, în cursul lunii mai 2007, în mod nelegal, Pandele Sorin Andi a dispus efectuarea unor corecturi asupra acestui document cu consecinţa modificării teritoriului administrativ unde se afla amplasat terenul, prin înlocuirea comunei Bradu cu municipiul Piteşti, inclusiv vecinătăţile, toate aceste corecturi fiind certificate de către directorul OCPI Argeş“, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul lui Pandele se află pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite