Nicuşor Dan: Vom cere să existe vot electronic pentru Consiliul General al Capitalei şi pentru consiliile de sector

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO David Muntean
Nicuşor Dan FOTO David Muntean

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucreştiul, Nicuşor Dan, a declarat, joi, înainte de depunerea jurământului pentru funcţia de consilier general al Capitalei, că va cere să existe vot electronic atât în Consiliul General cât şi în Consiile locale şi, de asemenea, şedinţele să fie înregistrate şi în cel mai scurt timp să fie transmise online.

”Vom cere ca, în spiritul transparenţei de care am vorbit cu toţii în campania asta, trei lucruri şi pentru Consiliul General şi pentru Consiile locale de sector: să existe vot electronic peste tot astfel încât oamenii să ştie pe fiecare proiect cum au votat consilierii; vrem să fie permis accesul publicului atât la şedinţele de plen, cât şi la şedinţele tuturor comisiilor şi vrem ca şedinţele de plen şi şedinţele de comisii să fie înregistrate şi, în cel mai scurt timp, să fie transmise online astfel încât orice bucureştean să poată să vadă activitatea tuturor consilierilor din toate cele şapte consilii din Bucureşti”, a declarat, joi, la Teatrul Excelsior, liderul USB Nicuşor Dan.

El a precizat că nu va face nicio alianţă cu niciun alt partid politic şi vrea ca USB să aibă reprezentanţi în toate comisiile din Consilii.

”Legat de activitatea noastră în cele şapte consilii din Bucureşti, în primul rând ne menţinem promisiunea pe care am făcut-o către electoratul nostru de a nu face nicio alianţă. Nu ne dorim poziţia de viceprimar, nu ne dorim poziţia de preşedinte de şedinţă şi nu vom vota pentru poziţiile astea, nu ne dorim preşedinţi de comisii. În schimb, dorim să avem proporţional cu voturile pe care le avem în fiecare consiliu reprezentanţi în toate comisiile din consilii”, a arătat Nicuşor Dan.

Referitor la modul în care va colabora cu restul consilierilor din alte partide, Nicuşor Dan a precizat că USB va vota pe proiecte, indiferent de cine le propune.

”Dacă sunt proiecte bune pentru Bucureşti o să le votăm indiferent de consilierul sau de primarul care propune. Dacă sunt nocive, o să le respingem, iar dacă sunt ilegale, o să sesizăm şi instituţiile abilitate. O să facem un alt fel de politică faţă de cum s-a făcut până acum - s-a făcut o politică a majorităţii în care partenerii îşi tolerau unii altora derapajele pe considerentul că formează împreună o majoritate. De asemenea, avem proiecte pe care le-am avut în programul nostru, vom încerca să le promovăm şi vom cere voturi de la toţi colegii noştri din celelalte partide”, a mai spus liderul USB.

Nicuşor Dan a anunţat, tot joi, că va demisiona din Asociaţia Salvaţi Bucureştiul pentru a nu fi în conflict de interese cu calitatea de consilier local.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite