Nicuşor Dan o acuză pe Firea că face parte din mafia imobiliară: Zeci de clădiri de patrimoniu demolate cu autorizaţia Primarului General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul sprijinit de USR-PLUS-PNL pentru Primăria Capitalei Nicuşo Dan a acuzat-o marţi seară pe Gabriela Firea că face parte din „mafia imobiliară” şi i-a transmis că o aşteaptă în seara aceasta la o dezbatere, la care este sigur că aceasta din urmă nu o să vină. Totodată, Nicuşor Dan a acuzat Antena 3 de manipulare, precizând că, în loc să vorbească despre ce s-a făcut în ultimii patru ani în Capitală „mă transformă în duşamul poporului”.

„Aparatul de propagandă al primarului în funcţie doreşte să discutăm despre mafia imobiliară şi de aceea am venit, să discutăm despre mafia imobiliară. Şi mai avem o oportunitate, în seara aceasta la ora 21 sunt invitat împreună cu Primarul în funcţie la B1Tv la o dezbatere despre Bucureşti, 1 la 1, are ocazia să venim să discutăm despre mafia imobiliară, dar nu o să vină pentru că este parte din mafia imobiliară”, a declarat marţi seară Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

Acesta a dat apoi câteva exemple despre mafia imobiliară din Capitală, unde o acuză pe Firea că este implicată.

„Şi să vorbim acum despre mafia imobiliară. Primul capitol: Spaţiile verzi. Am prezentat deja această hartă, tot ceea ce vedeţi aici cu verde sunt spaţii verzi revăzute în Planul Urbanistic General al Bucureştiului, care prin PUZ-urile de sector devin spaţii construibile. Şi vă dau un singur exemplu. Aici pe malul lacului Floreasca avem o suprafaţă de 3 hectare. Dacă astăzi proprietarul vinde la preţ de spaţiu verde 3 hectare, el câştigă 3 milioane de euro, dacă vinde la preţ de teren construibil, el câştigă 30 de milioane de euro. Deci aici avem un folos necuvenit, printr-un simplu PUZ de 27 de milioane de euro. De altfel PUZ sector 1 şi PUZ sector 3 au fost suspendate de instanţă pentru că le-a considerat nelegale. Alte exemple de spaţii verzi: Kiseleff 45. Este acesta spaţiu verde? Da, şi printr-o autorizaţie emisă de Primarul General a permis construirea pe spaţiu verde, instanţa a anulat această autorizaţie. Aceeaşi situaţie o avem în Modrogan, la mai multe baze sportive, dintre care baza sportivă Girueta, care conform legii, bazelor sportive nu le este permisă schimbarea destinaţiei.

Al doilea tip de manifestare a mafiei imobiliare, construcţiile nepotrivite. Ştiţi că prin PUZ sector 6, aprobat de Consiliul General în cea mai aglomerată intersecţie din Bucureşti, la Răzoare, se permit blocuri de 30 de etaje?

Vă mai aduc aminte de PUZ-ul care prevede o construcţie de 7 etaje pe Calea Victoriei, în spatele Palatului Ştirbey, vă aduc aminte de o autorizaţie din zona Mântuleasa, declarată ilegală de instanţă, în urma căreia Primăria Generală, prin acest Primar General a decis intrarea în legalitate. Vă aduc aminte, tot aici în zona Kiseleff, avem două clădiri şi în fiecare an Primăria a mai dat câte un etaj pentru fiecare din aceste clădiri.

Al treilea aspect al mafiei imobiliare: clădirile de patrimoniu. Acestea au fost clădiri care au fost demolate în acest mandat în baza autorizaţiilor de demolare emise de Primarul Capitalei. Sunt mai multe. Avem un primar care se laudă pe publicitate plătită la televizor că iubeşte patrimoniul şi a consolidat clădiri, tocmai că iubeşte patrimoniul. De fapt a demolat mai mult decât a consolidat şi uitaţi aici exemple. Fiecare din aceste clădiri au fost demolate în acest mandat”, arată Nicuşor Dan.

Mai departe, candidatul USR-PLUS-PNL a acuzat Antena 3 de manipulare, explicând că la comanda lui Firea l-au transformat pe acesta în  „duşmanul poporului”.

„Numai că acest uriaş aparat de manipulare, în loc să vorbească despre mafia imobiliară, în loc să vorbească despre problemele reale ale Bucureştiului, de ce s-a făcut şi nu s-a făcut în aceşti patru ani, preferă să inventeze subiecte, să scoată cuvinte din context, ca să mă transforme pe mine în duşmanul poporului, despre asta este vorba.

Şi mai vreau să vă mai spun un lucru, o promisiune pe care o fac. Am promis că fiind primar, o să rezolv marile probleme ale acestui oraş , şi le voi rezolva! Am promis că între Gabriela Firea la Primărie şi Firea la puşcărie, o să-mi dau silinţa pentru a doua variantă”, a conchis Nicuşor Dan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite