Nicuşor Dan, despre intrarea în PNL: Nu am niciun fel de preocupare politică / Ce spune despre relația cu partidele

0
0

Nicușor Dan a precizat că nu e interesat de intrarea într-un partid în momentul de față, fiind concentrat asupra problemelor de administrație. Primarul e mulțumit și de colaborarea cu PNL și USR.

Nicușor Dan nu e tentat să intre în PNL acum FOTO Inquam Photos
Nicușor Dan nu e tentat să intre în PNL acum FOTO Inquam Photos

Întrebat dacă este gata să facă pasul spre un partid poltiic, în speță spre PNL, formațiune care l-a și sprijinit la alegerile din 2020, Nicușor Dan a răspuns eliptic.

„Trebuie să departajăm administrativul de politic. În momentul de faţă am un mandat administrativ foarte dificil. Nu am niciun fel de preocupare politică”, a spus primarul Capitalei, întrebat dacă ar lua în calcul să intre în PNL, a punctat primarul general al Capitalei, într-un interviu la Profit News.

Chestionat pe tema actorilir politici dispuși să-l susțină pe Nicușor Dan pentru un nou mandat, edilul a subliniat că „suntem foarte departe”. Niculor Dan a dat asigurări asupra faptului că el va fi preocupat de administrație cel puțin până la începutul lui 2024. Cel puţin un an şi jumătate eu voi face administraţie. Pentru 2024 este foarte posibil să fim în aceeaşi situaţie din 2020, când partidele de dreapta au avut inteligenţa să se coalizeze şi să nu mai lase încă patru ani Capitala pe mâna PSD-ului şi sunt optimist că se va întâmpla la fel. Sunt foarte multe lucruri care se vor întâmpla până atunci”, a mai afirmat edilul

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Nicușor Dan ia în calcul inclusiv o candidatură ca independent, fără susținere politică, însă se bazează va reuși să aducă alături de el și alte forțe politice.

Critici din PNL

Prim-vicepreședintele PNL susține că liberalii nu sunt mulțumiți de activitatea primarului Capitalei și de modul în care a administrat Bucureștiul, partidul urmând să ia o decizie în ceea ce îl privește pe Nicușor Dan.

Spun din start că vom avea o analiză extrem de serioasă. Noi nu suntem mulţumiţi de Nicuşor Dan. Am sperat că venirea lui din societatea civilă îl va face un primar care să-şi înţeleagă menirea. Din păcate, noi avem doar un primar din șapte că aşa s-a negociat la vremea respectivă, nu mă mai uit în spate să spun cine a greşit şi au cum a greşit şi sigur că Partidul Naţional Liberal va lua o decizie în ceea ce îl priveşte pe Nicuşor Dan. Astăzi noi nu suntem mulţumiţi de modul cum e administrat Bucureştiul”, a declarat Rareş Bogdan, la Realitatea Plus, potrivit News.ro.

Europarlamentarul susține că Bucureștiul este un oraș „haotic” și consideră că încrederea de care s-a bucurat Nicușor Dan se apropie de final.

„Ca lucrul să fie extrem de clar, mi se pare că este haotic şi mi se pare că încrederea de care s-a bucurat echipa de acolo se apropie de sfârşit. Deci sau  îşi bagă minţile în cap şi înţeleg menirea pentru care conduc un oraş uluitor de 3 milioane de locuitori, şi o spune spun un ardelean da, care iubeşte acest oraş, datorită spiritului său şi datorită acestui melaj cultural, pe care-l are şi spiritului său extraordinar investiţional, deschis, oraşul ăsta are nevoie de nişte oameni care să aibă o viziune. Nicuşor sau înţelege, doarme bine într-o noapte se trezeşte, şi înţelege că nu mai merge să oprească nici investiţii şi în acelaşi timp nici să ne explice că va face, va face, va va face şi au trecut de 2 ani de zile”, a declarat Rareş Bogdan.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite