Nicuşor Dan, acuzat că şi-a finanţat ilegal campania de la locale. Cum răspunde liderul USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan

Cu două zile înainte de alegerile parlamentare, ziarul „Naţional“ susţine că liderul USR, Nicuşor Dan, şi-a finanţat ilegal campania electorală pentru alegerile locale. „Adversarii USR au găsit de cuviinţă să atace mârşav chiar în ultima zi a campaniei electorale“, răspunde  Nicuşor Dan.

Articolul din „Naţional“ susţine că există o anchetă realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) care arată că Nicuşor Dan a primit, de cele mai multe ori, bani în propriile sale conturi pentru a-i direcţiona ulterior către conturile legale de campanie, în mod total netransparent. „Nicuşor Dan a primit, în luna mai a acestui an, de la S.B., suma de 90.000 de lei cu titlu de donaţie pentru campania electorală. Banii au fost viraţi direct în conturile personale ale lui Nicuşor Dan, nu în contul oficial de campanie. În mod total netransparent, preşedintele USB (USR la vremea respectivă) a transferat banii în conturile de campanie mai târziu, însă suma a scăzut la doar 70.000 de lei. Practic, doar în cazul donaţiei lui S.B., a existat o diferenţă de 30.000 de lei între donaţia explicită şi suma care a ajuns în fondul de campanie“, scrie Naţional. 

De cealaltă parte, Nicuşor Dan spune: „Nu există nicio anchetă specială a AEP la USR, alta decât cea realizată de Autoritate la toate partidele politice. Nu există nicio comunicare a AEP către USR care să indice suspiciunile formulate în articol.  Este perfect legal ca o persoană să primească bani în contul personal şi este la fel de legal transferul de fonduri din contul personal în contul de campanie, dacă acea persoană devine candidat. “.

De asemenea, Naţional susţine că prin intermediul unei campanii de donaţii online, Nicuşor Dan a oferit unei asociaţii „de casă”, Asociaţia G2, 5% comision pentru sumele donate. „USB nu este singurul partid care s-a finanţat prin platforma de donaţii individuale G2, care este o platformă independentă şi comercială. Donaţii prin G2 au primit şi M10, PACT, POL şi Pentru Iasi. Partidele mari nu au nevoie de mici donaţii pentru că ele au, în rândurile lor, mari donatori şi probabil că nici nu ar colecta bani, dată fiind lipsa de încredere în vechile partide a cetăţenilor“, a replicat liderul USR.

„Nicuşor Dan a folosit o parte din banii de campanie electorală pentru a-şi face reclamă pe data de 4 iunie 2016. Conform legii, cu o zi înainte de alegeri, Nicuşor Dan nu ar fi avut dreptul să demareze niciun act de propagandă electorală. Chiar reprezentanţii USB/USR ar fi recunoscut în faţa AEP că au derulat, din fondurile de campanie electorală, o campanie publicitară pentru Facebook, în cuantum de 686 de lei, pentru servicii furnizate pe data de 04.06.2016“, se mai arată în articol. 

„Campania publicitară în valoare de 686 de lei a fost una de tipul «Mergi la vot»“, susţine Nicuşor Dan.  

„Adversarii USR au găsit de cuviinţă să atace mârşav chiar în ultima zi a campaniei electorale în media, printr-o publicaţie obscură, ziarul Naţional. Planul este evident, acela de a face imposibilă diseminarea răspunsului USR la calomnia propagată fără niciun fel de dovezi, cu scopul de a lovi în cel mai important avantaj al partidului, onestitatea, care-i face pe din ce în ce mai mulţi cetăţeni să opteze pentru USR“, conchide Nicuşor Dan. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite