Nicuşor Dan a confirmat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

0
Publicat:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a confirmat duminică că va candida din nou ca independent la alegerile viitoare pentru Primăria Municipiului Bucureşti. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan a precizat că vrea să continue proiectele începute, cu susţinerea partidelor care doresc, potrivit Agerpres.  

Nicuşor Dan participă, duminică, la evenimentul "Străzi Deschise - Bucureşti promenadă urbană" organizat pe strada Pucheni din Sectorul 5. 

De altfel, primarul Capitalei a susținut în mai multe rînduri că și-ar dori o nouă candidatură independentă la Primăria București, cu susținerea unei alianțe de dreapta. 

„Eu sper ca o alianţă de dreapta să mă susţină la primăria Bucureştiului, peste doi ani şi câteva luni. O să vedem. Până atunci, important este să facem lucrurile pe care le aşteaptă bucureştenii”, spunea primarul general al Capitalei în luna iulie. 

Totodată, Nicușor Dan s-a declarat optimist în succesul Dreptei la alegerile care vor avea loc anul viitor.

Ce alianțe se întrevăd pentru 2024

La alegerile locale din 2024, cursa pentru Primăria Capitalei ar putea fi total diferită de cea din 2020, în contextul în care actualul edil al Bucureştiului, Nicuşor Dan, ar urma să nu mai beneficieze de susţinerea partidelor care l-au ajutat să urce pe fotoliul de primar. 

Dacă în 2020 Primăria Capitalei a fost câştigată de dreapta cu susţinerea unei alianţe între liberali şi membrii USR, după patru ani de mandat, foştii aliaţi ar putea să îl contracandideze pe actualul primar.

Deși cu o imagine șifonată în urma demisiei din Guvern, pe fondul scandalului azilelor groazei, Gabriela Firea a subliniat că potrivit ultimelor precizări ale lui Marcel Ciolacu ea e candidată PSD pentru Primăria Capitalei și a sugerat că liberalii ar putea să vină să o sprijine tot pe ea, dată fiind relația rece cu Nicușor Dan.

Fostul primar consideră că doar o parte a PNL îl susține pe Nicușor Dan. „USR, partea care a mai rămas din PNL la domnul Orban, zona aceasta de PNL, nu PNL-ul condus de domnul Ciucă. Eu nu cred în coincidențe, știu exact unde anume s-a apăsat pe pedala de accelerație pentru a-mi crea mie o imagine negativă și a scădea practic în sondaje.”, a afirmat Gabriela Firea. 

În același timp, partidele de dreapta, din Opoziție, negociază pentru formarea unei alianțe. Fostul premier Ludovic Orban a susținut necesitatea unei coaliții de drepta a partidelor Forța Dreptei, USR și PMP pentru anul electoral 2024, subliniind că cele trei formațiuni ar trebui să formeze o alianță înainte de alegerile europarlamentare.  

La rîndul său, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că discuţiile cu Forţa Dreptei şi PMP merg în direcţia unei liste comune pentru alegerile europarlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite