Nicolae Ciucă, mesaj pentru PSD: Faceţi ce trebuie pentru militarii în rezervă

0
Publicat:

Nicolae Ciucă, liderul PNL, solicită PSD și premierului Ciolacu să sprijine urgent legea pentru corectarea pensiilor militarilor, acuzând întârzieri nejustificate.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu se privesc unul pe altul seriosi
Nicolae Ciucă îi cere susținerea lui Marcel Ciolacu pentru proiectul de lege al PNL. Foto: Mediafax

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL), a lansat un apel către premierul Marcel Ciolacu și Partidul Social Democrat (PSD) pentru susținerea unui proiect de lege important pentru militarii în rezervă. Inițiativa legislativă liberală urmărește eliminarea inechităților privind pensiile militarilor, problemă pe care Ciucă o consideră esențială pentru echitate și respectarea muncii acestora. Criticând amânările din partea Guvernului, liderul PNL le cere social-democraților să „nu mai tergiverseze” și să susțină de urgență această lege.

În mesajul său, Ciucă a subliniat că această inițiativă reprezintă o prioritate pentru PNL, întrucât urmărește să ofere un tratament echitabil pentru cei care au slujit țara în aceleași condiții și cu aceleași grade militare, dar primesc pensii diferite. În plus, a criticat în mod deschis PSD și pe premierul Marcel Ciolacu, acuzându-i de lipsă de acțiune în această problemă de interes public.

„Le cer din nou lui Marcel Ciolacu şi PSD să susţină proiectul de lege liberal pentru eliminarea inechităţilor privitoare la pensiile militarilor. Îi cer premierului Marcel Ciolacu să transmită de urgenţă punctul de vedere al Guvernului pe acest proiect, care a fost amânat, pentru că altfel întreaga procedură parlamentară rămâne blocată. Cer PSD să voteze de urgenţă acest proiect de lege. Nu e normal ca oamenii care au slujit ţara aceeaşi perioadă de timp, care au avut acelaşi grad să aibă pensii diferite”, a afirmat Nicolae Ciucă într-un mesaj video transmis joi seară.

El a transmis că PSD ar trebui să își respecte promisiunile făcute electoratului și să înceteze blocarea legii în Parlament, sugerând că acest lucru afectează încrederea publicului în angajamentele social-democraților.

Le spun deci celor din PSD: ţineţi-vă de cuvânt, nu mai tergiversaţi, faceţi ce trebuie pentru militarii în rezervă, dacă vreţi să vă mai creadă lumea că ajutaţi pensionarii, atunci susţineţi actualizarea pensiilor pentru militari,” a continuat liderul liberal.

În final, Ciucă a subliniat angajamentul său personal și al PNL în susținerea acestui proiect și a promis că va continua să facă presiuni asupra Guvernului până la deblocarea lui. Mesajul său a inclus o promisiune directă pentru militarii în rezervă.

„Stimaţi camarazi, vă asigur că şi eu, şi PNL, vom lupta pentru dreptatea dumneavoastră! Dacă va fi nevoie să reamintesc în fiecare zi Guvernului şi PSD să nu mai blocheze legea care elimină inechităţile voi face acest lucru,” a conchis Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite