Nicolae Ciucă l-a asigurat pe preşedintele PPE că Guvernul este „angajat deplin” să implementeze PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a avut marţi o întrevedere cu Manfred Weber, preşedintele Grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE) din Parlamentul European, context în care a oferit asigurări că Guvernul „este angajat deplin şi consecvent” să implementeze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Guvernul României va valorifica la maximum toate instrumentele europene pentru intervenţia în sprijinul mediului de afaceri şi al întreprinderilor româneşti, obligate să opereze pe o piaţă afectate de criza energetică şi de situaţia de securitate din vecinătatea imediată a României", a transmis Executivul, printr-un comunicat de presă.

Premierul Ciucă a subliniat impactul „sever” şi „multidimensional” al agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, precizând că este nevoie de solidaritate sporită şi sprijinirea refugiaţilor ucraineni.

„În strânsă conexiune, obiectivele imediate la nivel UE trebuie să vizeze consolidarea rezilienţei energetice, prin accesarea de noi surse care pentru România înseamnă gaz natural şi energie nucleară ca resurse de tranziţie", se mai arată în comunicatul Guvernului.

Grupul PPE este cea mai mare grupare politică din cadrul Parlamentului European de la Bruxelles, reunind 179 de membri, informează Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite