Nicolae Ciucă a pledat, la reuniunea organizată de grupul PPE din Parlamentul European, pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a pledat, în intervenţia sa video de la reuniunea organizată de Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova, care este „profund afectată nu doar de criza energetică, ci şi de criza refugiaţilor din Ucraina”.

„Am participat astăzi, printr-o intervenţie video, la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pe tema impactului crizei din Ucraina asupra regiunii şi a Europei. Am făcut o evaluare pragmatică asupra situaţiei de securitate, cu accent pe importanţa sprijinirii Ucrainei din punct de vedere politic, economic şi militar. Am subliniat, totodată, contribuţia consistentă realizată de România în susţinerea cetăţenilor ucraineni, prin sprijinul acordat refugiaţilor care sosesc din zona de conflict, dar şi prin asistenţa umanitară şi de urgenţă oferită”, a scris Nicolae Ciucă, joi, pe Facebook.

Premierul a amintit şi măsurile de sprijin acordate de Guvernul României privind liberalizarea temporară a transportului rutier de marfă efectuat de operatorii ucraineni şi extinderea capacităţilor de preluare a mărfurilor din Ucraina prin portul Constanţa. 

„Am pledat pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova, care este profund afectată nu doar de criza energetică, ci şi de criza refugiaţilor din Ucraina. Este necesar ca Republica Moldova să primească susţinere fermă şi un răspuns favorabil la aspiraţiile sale europene”, a mai spus prim-ministrul român.

De asemenea, şeful Executivului a pledat pentru necesitatea unui „răspuns european robust în ceea ce priveşte controlul preţurilor la energie”. „Este important să promovăm energia bazată pe gaz şi nuclear ca energie de tranziţie în procesul de decarbonizare progresivă a economiei europene”, a mai punctat premierul Nicolae Ciucă.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite