Năstase, cuprins de nostalgii la zece ani după noaptea de la Hotel Confort. Ce discurs îşi pregătise când a pierdut şefia PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte PSD Adrian Năstase FOTO Mediafax
Fostul preşedinte PSD Adrian Năstase FOTO Mediafax

Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase rememorează, pe blogul personal, noaptea în care a pierdut funcţia de şef al partidului în favoarea lui Mircea Geoană.

„Au trecut aproape zece ani de la celebra reuniune PSD, de la Hotel Confort. Am recitit textul pe care mi l-am pregătit pentru acea întâlnire de 'înfierare'. Îmi pare rău să constat că, în mare măsură, am avut dreptate cu ceea ce spuneam la acel moment. A început un 'nou capitol', dar...

Mă amuză şi acum faptul că eu cerusem un vot de încredere, iar Geoană a hotărât să pună la vot 'demisia' mea?! Cool. Este, oricum, prima dată când fac public acest text, cu adnotările de atunci. Va fi, din nou, un moment important pentru partid, în toamnă, când va avea loc un congres extraordinar. Lecţia nevoii de solidaritate va fi fost, oare, învăţată, între timp?“, a scris Năstase pe blogul său.

Fostul şef PSD a anexat la această postare discursul pe care îl pregătise pentru social-democraţi, în noaptea în care a fost detronat. „În politică trebuie să începi cu o formulă de politeţe. De aceea, daţi-mi voie să urez bun venit în PSD celui mai nou şi influent membru: dosarul DNA. Noi nu suntem comunişti, nu ne ghidăm după dosare de cadre pe care să le facem măcar noi, ne bazăm politica pe dosarele făcute de domnul Daniel Morar. E un pas înainte spre modernitate. E singurul pas înainte pe care l-am făcut de un an încoace“, le spunea Năstase social-democraţilor. In acelaşi discurs, el a susţinut că este o victimă a procurorilor şi că mai mulţi oameni din propriul partid au complotat pentru debarcarea sa.

La începutul anului 2006, Adrian Năstase şi-a pierdut funcţia de preşedinte executiv al PSD şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor în urma unui vot dat de liderii filialelor partidului.Şedinţa a avut loc la Hotelul Confort din Otopeni şi a ţinut aproape nouă ore. Preşedintele de atunci al PSD, Mircea Geoană, a fost cel care a propus demiterea din funcţie a lui Năstase. Tot la acea şedinţă Năstase a propus organizarea unui congres extraordinar al partidului, dar această propunere a fost respinsă la vot.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite