Năstase: Aş coabita cu Băsescu dacă aş fi în locul lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, miercuri, la Antena 3, răspunzând unei întrebări, că ar coabita cu preşedintele Traian Băsescu dacă ar fi în locul premierului Victor Ponta.

Năstase a participat la o emisiune televizată, unde moderatorul l-a întrebat dacă ar fi coabitat vreodată cu Traian Băsescu. "E o întrebare dură", a răspuns Năstase.

"Dacă vreţi, refomulez: Dacă aţi fi în locul lui Victor Ponta, aţi coabita cu Traian Băsescu?", a întrebat, din nou, moderatorul. "În locul lui Victor Ponta, da', a răspuns Năstase.

Un pact de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu, dacă se dorea, ar fi trebuit făcut între acesta şi liderii noii majorităţi parlamentare, a declarat miercuri fostul premier Adrian Năstase.


'Noi vrem ca, de fiecare dată, să inventăm roata. Problema este, şi aici am avut un punct de vedere diferit faţă de cel al lui Victor Ponta, un pact de coabitare, dacă se dorea, el trebuia făcut între preşedinte şi liderii noii majorităţi parlamentare', a afirmat fostul prim-ministru, la Antena 3.


În opinia sa, în acest fel unele dintre criticile care au apărut ar fi fost evitate, iar responsabilitatea ar fi aparţinut liderilor majorităţii parlamentare.
'Cred că lucrurile astea, mai bine definite, ne pot feri de ceea ce reprezintă înverşunarea personală. Acum nu sunt un partizan al relaţiei de un anumit tip cu Traian Băsescu, dar pot să înţeleg o anumită experienţă politică că, la nu moment dat, dincolo de ceea ce este relaţia personală, se impune o anumită formulă care să fie în interesul ţării. Marja însă sigur că este foarte greu de stabilit. (...) În momentul în care, pe de o parte, preşedintele şi majoritatea parlamentară au culori diferite avem, ne place sau nu, sau se poate să apară coabitarea. Dacă noua majoritate nu comunică deloc cu preşedintele, sigur că e un război de gherilă. Iar într-o ţară cât de cât civilizată trebuie stabilite nişte reguli. Eu am încercat să preiau din experienţa franceză unele lucruri care şi acolo au fost la început foarte contondente', a explicat Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite