Mircea Geoană, despre vizita Victoriei Nuland la Bucureşti: E o şansă pe care trebuie s-o jucăm bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu
Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu

Emisarul SUA Victoria Nuland soseşte în această seară în România pentru o vizită de două zile, în care se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cu preşedinţii principalelor partide politice, dar şi cu oameni din Justiţie. În acest context, senatorul Mircea Geoană susţine că pentru România este momentul potrivit „să respire economic mai mult“.

Prezent în platoul Realitatea TV, Senatorul Mircea Geoană a declarat că la întâlnirea de mâine cu Victoria Nuland, reprezentanţii României care vor fi prezenţi ar trebui să înţeleagă că este un pas important pentru construcţia unei noi Românii.

„Pentru noua administraţie de la Bucureşti există o fereastră de oportunitate pe care România n-a avut-o de multă vreme. În primul rând, am rămas solizi, în picioare, strategic vorbind. A venit clipa să vedem dacă ştim să fructificăm oportunitatea pe care o are România. Trebuie să ne aşezăm pe o politică economică, să respirăm economic mai mult. 

Noua conducere de la Bucureşti are obligaţia să nu rateze această şansă, dar vă spun că dacă vom avea o echipă de bună calitate în funtea ţării şi vom termina cu această corupţie, România ştie să crească. Mâine trebuie s-o jucăm bine cu domana Nunder. Ne lipseşte o clasă politică şi una tehnocratică de bună calitate. Pot să cer ca în politică să nu mai fie oameni care au probleme cu integritatea şi competenţa“, a precizat Mircea Geoană în emisiunea lui Rareş Bogdan.

Senatorul a mai declarat că România poate ajunge să depăşească multe alte state europene în ceea ce priveşte creşterea PIB-ului. 

Vizita Victoriei Nuland

În cele 48 de ore pe pământ românesc, emisarul american se va întâlni cu cei mai importanţi lideri politici de la Bucureşti, dar şi cu reprezentanţi ai sistemului judiciar, au declarat surse politice pentru „Adevărul“.

Preşedintele Klaus Iohannis o va primi pe Victoria Nuland la Palatul Cotroceni, pentru a discuta subiecte ce ţin de Justiţie şi de securitate naţională. „O pondere importantă în vizita emisarului SUA o reprezintă preşedintele. Victoria Nuland vrea să-l cunoască personal pe Iohannis, să-l privească în ochi, să ia din nou pulsul României. Cu siguranţă se vor discuta chestiuni ce ţin de Justiţie, dar nu vă gândiţi că îl va trage de urechi pentru declaraţiile din ultima vreme“, au spus oameni din anturajul politic al preşedintelui. „Iniţial, întâlnirea dintre Nuland şi Iohannis trebuia să aibă loc marţi (n.r.- astăzi), dar, până la urmă, va fi miercuri“, au mai precizat sursele citate.

Pe aceeaşi temă:

Pentru cine vine Victoria Nuland la Bucureşti

Pactele politice, o modă care nu a adus până acum nicio schimbare în domeniile vizate

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite