Mircea Diaconu: „Am senzaţia că diseară vor fi 100.000 de semnături. Le sunt dator cu 5 lei oamenilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Diaconu vrea să candideze la alegerile europarlamentare ca independent FOTO Adevărul
Mircea Diaconu vrea să candideze la alegerile europarlamentare ca independent FOTO Adevărul

Actorul Mircea Diaconu crede că va obţine numărul necesar de semnături pentru a candida la alegerile europarlamentare. Fostul liberal a strâns 85.000 de semnături şi mai are la dispoziţie o zi pentru a aduna restul de 15.000 de semnături.

„Am senzaţia că diseară o să fie 100.000. Este fabulos că primim atâtea pachete pe care le-au plătit oamenii. Practic le sunt dator  5 lei sau 10 lei unor oameni care au trimis aceste pachete la Bucureşti. Mâine (n.r . 26 martie) le depunem la BEC.”, a spus Mircea Diaconu, la Antena 3.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) i-a reamintit public actorului Mircea Diaconu că nu are voie să ocupe o funcţie publică până în 2015, deci nu poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai. Actorul a ignorant însă avertismentul dat de ANI şi a început să strângă semnături pentru a candida independent, spunând că legea nu-l opreşte să obţină un mandat de europarlamentar.

Conform legii, dacă Mircea Diaconu reuşeşte să strângă 100.000 de semnături, îşi poate înregistra candidatura la BEC. Însă BEC trebuie să o valideze  ţinând cont de decizia de incompatibilitate.

„Dacă BEC  nu le primeşte contest în justiţie, dacă le primeşte oricine poate contesta. N-o să-mi ajungă viaţa să le mulţumesc oamenilor”, a mai spus Mircea Diaconu. Dacă BEC îi va invalida candidatura, Mircea Diaconu va contesta decizia în instanţă. Dacă BEC îi va accepta candidatura, contestaţia va veni din partea ANI. Prin urmare, oricare ar fi decizia BEC, Curtea de Apel va decide dacă Mircea Diaconu poate candida sau nu pentru un loc la Bruxelles.

ANI l-a declarat incompatibil pe Mircea Diaconu, după ce actorul a deţinut, în acelaşi timp, funcţia de senator şi director-manager al Tetrului Nottara în perioada 2008-2011.

Pe aceeaşi temă:

De câte voturi are nevoie Mircea Diaconu pentru a ajunge la Bruxelles Mircea Diaconu a demisionat din PNL şi va candida la alegerile europarlamentare din 25 mai ca independent. „Demisia am trimis-o online“, a declarat Diaconu pentru adevarul.ro. 

Reportaj. Ultima punere în scenă la Teatrul Nottara: semnături pentru Mircea Diaconu Pâlcuri de pensionari au luat cu asalt, joi, Teatrul Nottara din Bucureşti, cu un singur scop: să-l susţină pe Mircea Diaconu în demersul său de a ajunge în Parlamentul European.

Mircea Diaconu, achitat în dosarul privind conflictul de interese. Ponta îi urează succes la europarlamentare Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, achitarea lui Mircea Diaconu pentru conflict de interese, care a primit însă o amendă administrativă de 1.000 de lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacă cu apel la Curtea Supremă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite