Ministrul Muncii, întâlnire cu reprezentanți din Justiție pe tema noii legi a salarizării

0
Publicat:

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit cu reprezentanți din domeniul Justiției pentru a discuta pe tema noii legi a salarizării. Ministrul a subliniat că dorește ca inițiativa „să diminueze pe cât posibil discrepanțele generate ani la rând”. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„Continuăm consultările cu partenerii sociali pentru o lege a salarizării cât mai echitabilă și sustenabilă. Ieri m-am întâlnit cu reprezentanții familiei ocupaționale Justiție cărora le mulțumesc pentru efort și schimbul util de idei. Împreună cu partenerii sociali lucrăm la o lege care să diminueze, pe cât posibil, discrepanțele generate ani la rând și care să asigure echilibrul atât de necesar între complexitatea muncii și resursele financiare necesare”, a informat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ministrul a subliniat că „avem nevoie de norme clare și cât mai apropiate de nevoile fiecărei familii ocupaționale pentru a face o lege cât mai corectă și care să stimuleze competitivitatea și oamenii care aduc plus-valoare în sistem”.

„Îmi doresc ca legea salarizării să fie un act normativ de calitate care să-și atingă obiectivele umane, profesionale și instituționale. Aceasta se va baza pe câteva principii clare cum sunt plată egală pentru muncă egală, ierarhizarea pe verticală și în interiorul familiilor ocupaționale și, nu în ultimul rând, pe stimularea performanței la locul de muncă”, a mai transmis ministrul Muncii.

Ministrul Muncii a punctat la finalul lunii trecute că de reformele Ministerului Muncii depind, până la urmă, și veniturile pe care românii le au.

În ceea ce privește riscul de a pierde bani din PNRR din cauza reformelor întârziate, ministrul a subliniat că în instituția pe care o conduce mobilizarea este una maximă: „Echipa de aici, colegii mei din minister fac tot ceea ce depinde de noi astfel încât să fim gata la timp cu absolut toate reformele pe care le avem de făcut și să găsim răspuns atât la exigențele Comisiei, dar mai ales la nevoile pe care românii le au”.

Simona Bucura Oprescu a subliniat că împreună cu Comisia a fost stabilit un calendar de lucru.

„Noi, cei din echipa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, vom face tot ce depinde de noi astfel încât să fim gata cu toate. După cum știți, avem legată de cererea de plată 3 reforma din sistemul public de pensii și trecerea la contributivitate – și de cererea de plată 4 partea de salarizare. Noi spunem că vom fi gata la timp și că vom face tot ce depinde de noi pentru asta”, a precizat ministrul la B1 TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite