Ministrul Mediului anunţă alocarea a 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcţia de centre de colectare separată a deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanczos Barna FOTO Inquam Photos / Cosmin Enache
Tanczos Barna FOTO Inquam Photos / Cosmin Enache

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că a fost alocată o finanţare de 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcţia a 15 centre integrate de colectare separată prin aport voluntar destinate aglomerărilor urbane.

„Depozitarea corectă şi reciclarea deşeurilor provenite din construcţii este una dintre cele mai mari provocări pentru marile aglomerări din România. Pentru a sprijini autorităţile locale, am alocat o finanţare de 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcţia de centre integrate de colectare separată prin aport voluntar destinate aglomerărilor urbane”, a scris ministrul Mediului pe Facebook.

Tanczos Barna a explicat că a avut consultări cu reprezentanţii autorităţilor locale în care vor fi construite aceste centre de colectare, arătând că finanţarea va fi destinată construirii a „15 astfel de centre, două pentru Bucureşti-Ilfov şi celelalte pentru marile oraşe din ţară şi sistemul va fi completat de peste 500 de centre de colectare pentru localităţi mai mici”. 

Potrivit ministrului, „scopul este ca populaţia să aibă un loc unde poate preda în mod voluntar deşeurile care nu sunt colectate de operatori”. „Deşeurile din construcţii, mobiliere vechi, deşeuri biodegradabile, deşeuri periculoase, anvelopele uzate vor putea fi depozitate separat în aceste centre. În plus, platformele mari vor fi dotate cu echipamente pentru pregătirea revalorificării şi reciclării deşeurilor voluminoase. Concluzia întâlnirii de astăzi este ca primăriile sunt implicate în găsirea soluţiilor şi mai multe primării au început deja pregătirea proiectelor pentru construirea centrelor de colectare. În curând finalizăm ghidul de finanţare şi vom lansa apelul de proiecte”, a mai precizat ministrul. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite