Ministrul Apãrãrii, despre manifestãrile de Ziua Naţionalã: "Voi solicita sã nu se zburde cu cheltuielile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu
Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu

Ministrul Apãrãrii Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, vineri seara, cã în ceea ce priveşte organizarea Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie va solicita, şi la masa Guvernului, şi la masa CSAT, sã nu se "zburde" cu cheltuielile.

"Decizia nu îmi aparţine mie, dar eu, având în vedere realitãţile actuale ale bugetului, dacã cineva mã va întreba, eu aş descuraja orice fel de cheltuialã în plus, cu angajarea unor echipamente care costã mult. Putem sã onorãm ziua de 1 Decembrie la costuri minime, cu oameni, cu soldaţi care vin şi defileazã. Aşa aş face", a spus Dobriţoiu, într-o emisiune la B1 TV.

El a afirmat cã paradele "costã în jur de un milion de euro".

Întrebat cât este dispus MApN sã cheltuiascã anul acesta pentru parada de 1 Decembrie, ministrul Apãrãrii a spus: 'Eu nu aş da niciun leu. Mândria naţionalã ne-o reperãm printr-un buget adecvat, dacã vrem sã dãm relevanţã acestei structuri de forţã a statului pe care s-a structurat, practic, identitatea naţionalã. Dacã vrem sã avem o instituţie bugetatã, este bine sã facem economii. Dacã nu, o sã ajungem sã apelãm la populaţie cum am apelat pentru Ateneu - daţi un leu pentru Ateneu, aici chestiunea este mai scumpã, sã zicem: daţi 100 de euro de persoanã pentru Armatã'.

Ministrul a precizat cã el este "doar un membru din arcul guvernamental" şi cã va respecta deciziile.

"Dar vã spun cu toatã tãria cã şi la masa Guvernului, şi la masa CSAT, voi solicita sã nu zburdãm cu cheltuielile. Deci la minimum", a mai spus Corneliu Dobriţoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite