Mihai Tănăsescu despre Guvernul Ponta II: ”Cel mai important este bugetul pe anul viitor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tănăsescu susţine că prioritatea Guvernului trebuie să fie bugetul pe anul 2013
Mihai Tănăsescu susţine că prioritatea Guvernului trebuie să fie bugetul pe anul 2013

Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al Băncii Europene pentru Investiţii, a analizat componenţa Guvernului anunţat de premierul Victor Ponta. Tănăsescu consideră că prioritatea numărul 1 în acest moment este adoptarea bugetului, iar pentru viitor avem nevoie de o coordonare a foarte bună între ministerele care gestionează partea de finanţe.

"Un minister al fondurilor europene este o idee foarte bună! Dar noua structură trebuie să arate o coordonare foarte bună între ministerele de linie, Ministerul Finanţelor şi acest minister", a declarat Mihai Tănăsescu, pentru RFI.

Mihai Tănăsescu a explicat care vor fi cele mai importante obiective ale anului care urmează. Pentru Guvernul Ponta II cel mai important va fi să crească gradul de absorbţie al fondurilor europene.

"Focalizarea trebuie să stea pe trei mari componente. Cel mai important este bugetul pe anul viitor, care trebuie să fie unul realist (...). În al doilea rând, cred că este foarte important să prioritizăm acele cheltuieli de investiţii, care ne aduc valoare adăugată. În al treilea rând, modul în care administraţia centrală şi locală va fi pregătită pentru a putea atrage noi resurse de la Comisia Europeană, din fondurile structurale şi de coeziune. Cred că este cheia succesului, pentru a avea o creştere economică bună în anul care urmează"., a mai spus vicepreşedintele BEI.

Adevarul.ro v-a prezentat şi lista miniştrilor cu probleme penale, care au fost propuşi de Victor Ponta pentru a face parte din viitorul Executiv.

O parte dintre miniştri desemnaţi nu sunt cunoscuţi în politica de vârf. Adevarul.ro v-a prezentat informaţii despre aceştia, pentru a avea un tablou complet al viitorului Guvern.

Infografia realizată de tehnicierii Adevărul vă prezintă toate detaliile despre miniştri desemnaţi de Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite