Mihai Fifor, după ce PNL şi USR au anunţat că nu o susţin pe Rovana Plumb: Ruşinos! Este anti-românesc şi anti-naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că este ruşinos că PNL şi USR nu vor susţine candidatura Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, desemnarea ei fiind „un câştig pentru România”. Social-democratul afirmă că ceea ce fac partidele de opoziţie este „anti-românesc şi anti-naţional”, întrucât „niciun alt grup parlamentar naţional din Parlamentul European nu votează împotriva conaţionalilor lor”.

„PNL şi USR îşi arată «măsura de caracter» atunci când spun că vor vota împotriva unui român pentru o funcţie în Comisia Europeană, doar pentru că este propus şi susţinut de premierul Viorica Dăncilă. La fel au făcut şi atunci când au votat pentru sancţionarea României, doar pentru a-şi atinge o miză meschină în confruntarea politică internă. Ruşinos! Doamnelor şi domnilor de la PNL şi USR, desemnarea unui român în funcţia de comisar european este în primul rând un câştig pentru România şi pentru cetăţenii care v-au votat la ultimele alegeri!”, a scris, luni, pe Facebook, Mihai Fifor.

Aceasta susţine că ceea ce fac partidele de opoziie este ”anti-românesc şi anti-naţional”.

„Niciun alt grup parlamentar naţional din Parlamentul European nu votează împotriva conaţionalilor lor! Îi urez mult succes Rovanei Plumb, candidatul din partea României pentru Comisia Europeană!”, a mai scris Fifor.

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat-o pe Rovana Plumb în postul de comisar european din partea României.

Delegaţia USR PLUS în Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european.

„Atenţionăm Guvernul PSD că prin insistenţa de a o susţine pe Rovana Plumb îşi bate joc de această demnitate publică europeană şi, dacă nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de râs şi va fi forţat să vină cu o altă nominalizare după respingerea ei în Parlament”, se arată într-un comunicat al Alianţei USR PLUS.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, că Guvernul României riscă foarte mult prin susţinerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european şi a atras atenţia că audierile în Parlamentul European nu sunt o joacă.

Vezi şi: Ludovic Orban: Îi cerem Vioricăi Dăncilă să retragă nominalizarea Rovanei Plumb pentru „a nu face România de ruşine“. Şefa Comisiei a cerut altă nominalizare

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite