Mihai Craiu, fost director Intact, îi răspunde lui Dan Voiculescu: „O minciună spusă de 100 de ori devine adevărul lui Voiculescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Craiu, fost director Intact FOTO mihaicraiu.ro
Mihai Craiu, fost director Intact FOTO mihaicraiu.ro

Fostul director general al trustului Intact, Mihai Craiu, a lansat un atac dur la adresa fostului său patron, Dan Voiculescu, după ce acesta din urmă l-a menţionat într-o postare ca fiind „un acolit“ al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea şi Monicăi Macovei.

„Orice infractor cu formaţie de miliţian aşa cum eşti tu, îşi creează o legendă ( de unde şi termenul de specialitate ‘legendat’ ca să poată supravieţui el şi camarila lui, curtea lui…. legenda ta a fost că eşti victimă politică… O minciună enorma propagată de sute şi mii de ori pe toate canalele ‘gâdite’ ( da, e fără litera “n”) de tine în  speranţa că minciunile tale legendate în timp cu perseverenţă devin adevăr“, scrie Mihai Craiu, pe blogul său personal.

Fostul director al trustului Intact sugerează că Dan Voiculescu a ascuns de către fiica sa, Camelia Voiculescu, mai multe dintre afacerile sale. „Cum să-i spui tu Cameliei că eşti doar un infractor? Ce să scrii tu pe cartea ta de vizită? Că eşti turnător, hoţ şi zgârcit ? Cum să-i spui tu Cameluţei că le-ai ‘donat’ acţiunile grupului numai pentru a nu plăti impozitele legale aferente unui contract de vânzare de acţiuni? Donaţia având caracter revocabil, puteai oricând să-i iei Cameliei înapoi cadoul tău dacă televiziunile tale şi Cameluţa ar fi făcut figuri iar natura a reglat lucrurile şi donaţia ţi-a fost revocată de statul român pe principiul confiscării extinse“, mai spune fostul angajat al lui Dan Voiculescu.

Mai departe, fostul director general al Intact foloseşte cuvinte dure prin care îl descrie pe Dan Voiculescu.

„Esti doar un nemernic mitoman, ticălos de profesie …eşti generaţia ta pierdută şi pe care nimeni nu vrea să o regăsească. O minciună spusă de 100 de ori devine adevărul lui Voiculescu.  E greu Dane nu-i aşa? Când toată lumea în care credeai se poartă cu tine cum te-ai purtat tu cu ea… Când toţi cei pe care i-ai înşelat îţi arăta faţa de şopârlă în oglindă şi te strigă pe numele tau…Şopârlă şi Căpuşă. Când vezi că eşti atât de lipsit de caracter încât îţi sacrifici proprii copii şi-ţi ascunzi infracţiunile în spatele lor. Când eşti turnător şi infractor. Când zaci în puşcărie. Eşti doar un nenorocit patetic din cauza cărora stau în puşcărie mulţi oameni deşi doar tu- autorul de mână lungă- ar trebui să zaci acolo. Alături de Oancea şi Andronic, alături de Basescu ….m-ai pus într-o companie onorabila. Alături de alţi infractori, te-ai pus unde meriţi. Daniel Constantin? S-a transformat dintr-o victimă colaterala într-un oportunist. Dan Voiculescu enjoy your time!“, a conchis Mihai Craiu.

Prima zi a anului 2015 i-a adus lui Daniel Constantin o urare mai puţin fericită din partea lui Dan Voiculescu.  „Anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecaţi de Dumnezeu, dar şi de justiţie. Acelaşi lucru se va întampla şi cu acoliţii lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decât ca justiţia să facă dreptate”, a scris Voiculescu, pe blog.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, i-a răspuns lui Dan Voiculescu, într-un mesaj postat pe blogul personal, după ce patronul Antenelor i-a trasmis că „va fi judecat de Dumnezeu, dar şi de Justiţie“. Daniel Constantin spune că i-a comunicat lui Voiculescu, încă din 2012, „că nu va interveni în niciun dosar“.

„Nu o să comentez/interpretez niciodată remarcile subiective ale unui om aflat într-o situaţie dificilă.
Ca om regret necazurile prin care trece Dan Voiculescu. Îi mulţumesc pentru sprijinul şi încrederea acordate unui tânăr la intrarea în politica mare. Ca ministru în Guvernul ţării, dar şi ca simplu cetăţean responsabil, trebuie să respect legile şi deciziile justiţiei, chiar dacă ele afectează un om faţă de care am fost apropiat“, a scris, la rândul său, Daniel Constantin.

Cine este Daniel Constantin

Cariera lui Daniel Constantin este fotografia influenţei lui Dan Voiculescu în lumea politică românească. Practic, ascensiunea lui Daniel Constantin începe în 2009, când este numit şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), de către ministrul de atunci al Agriculturii, Ilie Sârbu, la recomandarea lui Dan Voiculescu.  Ziarul „Academia Caţavencu“ scria, în 2009, că numirea lui Constantin la APIA era strâns legată de faptul că familia Voiculescu deţinea mai multe societăţi, cu activitate în domeniul agricol, beneficiare sau posibil beneficiare ale subvenţiilor agricole. În primăvara lui 2010, când Dan Voiculescu, preşedintele PC, decide să facă un aparent pas în spate, îl instalează în fruntea partidului chiar pe Daniel Constantin, devenit omul său de încredere.

Apoi, în 2011, Dan Voiculescu negociază ditrect cu Crin Antonescu alianţa PNL-PC, ca parte a USL, iar cel care semnează protocolul, din postura de preşedinte formal, este Daniel Constantin. În primăvara lui 2012, USL preia guvernarea iar premierul Victor Ponta îl numeşte pe Daniel Constantin ministru al Agriculturii. Din postura de protejat al lui Dan Voiculescu, dar acoperit cu funcţia de preşedinte al PC, Daniel Constantin ajunge deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2012  şi îşi păstrează portofoliul Agriculturii în Guvernul Ponta 2. Anul 2013 aduce ruperea USL, însă Daniel Constantin schimbe rapid barcă, îl critică de Crin Antonescu şi rămâne alături de Victor Ponta, care îl unge viceprim-ministru.

Parte civilă în dosarul ICA

2014 este anul în care Daniel Conastinit vrea să-şi arate independenţa. În august 2014, pe când Voiculescu se afla în plin proces pentru privatizarea frauduloasă a Institutlui de Cercetări Alimentare (ICA), Ministerul Agriculturii, condus de Daniel Constantin, si-a menţinut calitatea de parte civilă pentru a-si recupera prejudiciul.

Imediat cum a apărut informaţuia, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantiş, apropiat al lui Dan Voiculescu şi inculpat in dosarul ICA, a intervenit în direct la Antena 3 şi s-a arătat nedumerit de faptul ca Ministerul Agriculturii a solicitat în faţa instanţei, printr-o consilieră, menţinerea deciziei Tribunalului Bucureşti privind plata despagubirilor pe latură civilă. „Nu are importanţă cine e ministru si din partea cărui partid (n.r.- ministrul Agriculturii- Daniel Constantin), trebuie să se lamureasca acest lucru“, a spus Pantiş, apoi a adăugat: „Ministerul Agriculturii trebuia sa precizeze foarte clar daca e parte şi să ceară expertiză“.

Dan Sova, pe atunci purtătorul de cuvant al PSD, prezent în studioul Antenei 3, a precizat că dacă Ministerul Agriculturii „nu se constituie parte civilă, nu poţi discuta despre prejudiciu“. Alessandra Stoicescu, realizatoare Antena 3, a intervenit, spunâdnd că „actualul ministru putea să refacă acest lucru“. Sorin Pantis a intervenit din nou telefonic şi spus: „Ministerul actual, din motive pe care nu le înţeleg, execută în continuare ce cere DNA“. La scurt timp, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare şi Sorin Pantiş la 7 ani.

Datornic

Actualul ministru al Agriculturii este legat de omul de afaceri si printr-un contract de împrumut. Conform declaraţiei de avere, în 2007 si 2008, Constantin a luat cu împrumut de la Voiculescu suma de 295.000 de euro: creditul de 100.000 de euro scadent în anul 2016, respectiv 195.000 de euro scandent în 2017. Pe vremea când a luat bani cu împrumut de la omul de afaceri, Daniel Constantin era director la o firma de consultanţă a familiei Voiculescu, „Logicons SA“.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri