Mihai Chirica spune că se descurcă şi fără viceprimari la Iaşi, după ce USR-PLUS a refuzat alianţa cu liberalii: „Uitaţi-vă câţi muşchi am”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul liberal al Iaşiului Mihai Chirica a criticat USR-PLUS pentru că nu acceptă să formeze majoritatea cu PNL în Consiliul Local, edilul precizând că se va descurca şi fără viceprimari, în condiţiile în care în oraş „toate funcţionează brici”.

În replică, deputatul USR Marius Bodea afirmă că USR-PLUS nu poate face nici o ”cumetrie” cu Mihai Chirica şi că Iaşiul trebuie scăpat de hoţie.

Mihai Chirica a spus, într-o conferinţă de presă, că nu înţelege de ce USR-PLUS nu a răspuns chemării liberalilor de a accepta un post de viceprimar şi de a forma majoritatea alături de PNL în Consiliul Local.

„Toţi cei care din diverse motive, poate şi datorită mie, aţi votat cu USR-PLUS, vă rog să ne explicăm împreună de ce i-am chemat să facă parte din rândul viceprimarilor care să coordoneze destinele acestui oraş şi nu au venit. De ce nu au venit? De ce nu au răspuns acestei chemări? De ce te duci să câştigi voturile cetăţenilor, dar să nu vrei să-i ajuţi după? Lucrul acesta doare foarte mult. Nu înseamnă că oraşul nu poate merge şi fără ei, dimpotrivă. Dar arată câtă ipocrizie politică s-a exprimat pe 27 septembrie. Mergem înainte, primăria funcţionează”, a declarat edilul Mihai Chirica.

El a precizat că se va descurca şi fără viceprimari şi a explicat că a trecut deja o lună de guvernare locală, iar ”toate funcţionează brici”.

„Îmi asum să guvernez şi singur”, a declarat Chirica.

Întrebat dacă este posibil ca Iaşiul să nu aibă viceprimari până în 2024, Chirica a răspuns: ”Mă descurc şi fără, vă spun cu sinceritate. Uitaţi-vă câţi muşchi am!”.

În replică deputatul USR Marius Bodea afirmă că Mihai Chirica a făcut o fixaţie pentru votanţii USR PLUS şi pentru aleşii locali ai Alianţei.

„Astăzi a declarat că nu are nevoie de nimeni în guvernarea locală, că oraşul merge brici şi fără viceprimari, şi fără Consiliu Local. După ce ne înjură peste tot, după ce a jignit grosolan conducerea USR Iaşi, după ce nu s-a debarasat de metehnele pesediste şi trăieşte în spuma corupţiei ieşene, are curajul să ne ceară să îi fim alături, insultându-ne în aceeaşi frază. Spre deosebire de samsarii imobiliari, noi nu putem face cu Mihai Chirica nici o cumetrie, aşa cum îşi imaginează. Pentru că şi Iaşiul trebuie scăpat de hoţie”, a scris deputatul USR Marius Bodea pe facebook.

El a adăugat că nu de un primar cu muşchi are nevoie Iaşiul, ci de unul onest, competent şi harnic.

„Dacă nu va reuşi el să se mobilizeze, atunci îl asigurăm că îl vom pune noi la treabă”.

PNL a câştigat 11 mandate în Consiliul Local, însă nu poate forma o majoritate, pentru că atât USR-PLUS, cu nouă mandate, cât şi PSD, cu cinci mandate, au anunţat că refuză o colaborare cu liberalii.

PMP deţine două mandate de consilieri, iar în total Consiliul Local numără 27 de mandate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite