Mihai Chirica s-a lepădat de PSD şi îl susţine pe Iohannis la prezidenţiale: „E cea mai bună opţiune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Iaşului, Mihai Chirica (ex-PSD), a declarat marţi că îl susţine pe Klaus Iohannis în cursa pentru prezidenţiale, motivând că acesta este singurul care nu a evitat oraşul şi nu l-a transformat „într-o trambulină pentru voturi”. Chirica subliniază că Iohannis a tratat Iaşul „cu respect, cu recunoştinţă”.

Mihai Chirica afirmă că actualul preşedinte nu a evitat niciodată Iaşul şi că nu s-a răzbunat pe faptul că aici PSD a avut o majoritate covârşitoare la alegerile locale. Primaul mai subliniază că Iohannis este „cea mai bună opţiune” pentru alegerile prezidenţiale.

„Sunt Mihai Chirica şi îl susţin pe Klaus Iohannis. Este singurul preşedinte al României care a atras atenţia din punct de vedere al cetăţeanului ieşean. Pentru că domnia sa a reuşit de fiecare dată să nu evite Iaşul, să nu-l transforme doar într-o trambulină pentru voturi. Să nu uităm faptul că partidul care l-a lansat, PNL, a luat un număr foarte restrâns de voturi în municipiul Iaşi, eu fiind cel care le-am luat pe cele mai multe. Dar asta nu l-a transformat într-un bumerang care să vină peste noi, ieşenii, şi să ne trateze ca un adversar. Dimpotrivă, ne-a tratat cu respect, cu recunoştinţă, a promulgat Legea privind transformarea Iaşului în capitală istorică a României, am avut onoarea să ne vedem de foarte multe ori la Iaşi, în diverse momente. Din punctul meu de vedere, pentru o Românie stabilă, normală, după cum spune domnia sa în slogan, sau mai bine spus pentru o Românie care vrea să rămână în continuare un partener european viabil şi un partener internaţional recunoscut, cred că este cea mai bună opţiune”, a declarat Mihai Chirica maţi într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

În 2016, Mihai Chirica era candidatul PSD la alegerile locale şi reuşea să câştige primăria cu un scor de aproximativ 46%. În februarie 2018 acesta a fost apoi exclus din partid ca urmare a declaraţiilor controversate împotriva preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea. La finalul anului trecut, primarul Iaşului declara că „la înmormântarea lui Dragnea voi face foc de artificii”. Deşi Victor Ponta afirma la un moment dat că i-a propus lui Chirica să intre în Pro România, acesta din urmă a refuzat şi nu s-a mai alăturat niciun altui partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite