Mesajul prezentat de Victor Ponta în Parlament i-a deranjat pe liberali.Vezi ce au declarat Victor Ponta şi Crin Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul liberal Crin Antonescu şi preşedintele PSD Victor Ponta
Liderul liberal Crin Antonescu şi preşedintele PSD Victor Ponta

Mesajul prezentat de Victor Ponta în Parlament a fost diferit de ceea ce acesta convenise cu liderul liberal Crin Antonescu, în cursul dimineţii, afirmă surse liberale.

UPDATE 16.40 Crin Antonescu şi Victor Ponta s-au întâlnit la sediul GRIVCO la solicitarea lui Dan Voiculescu.

UPDATE 16.35 Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că liberalii nu se potrivesc "stilistic" cu "suflul nou" al discursului liderului PSD Victor Ponta.

Crin Antonescu a fost întrebat, în conferinţa de presă organizată după o reuniune a liderilor PNL, dacă liberalii au fost deranjaţi de discursul lui Victor Ponta în Parlament.

Potrivit lui Antonescu, Victor Ponta a considerat că ar fi mai bine să meargă preşedinţii partidelor în Parlament pentru a expima punctele de vedere.

"Opţiunea noastră a fost alta", a continuat liderul PNL, menţionând că, dacă tot era hotărât să meargă, Ponta a fost rugat să vorbească în numele USL.

Crin Antonescu a adăugat că nu s-a vorbit de expunerea a 15 sau 5 condiţii.

"Nu ne potrivim stilistic cu suflul nou al discursului domnului Ponta", a mai spus el.

Cei doi lideri ai Opoziţiei conveniseră că Ponta se va prezenta în plen, va anunţa că USL nu sprijină Guvernul şi cere alegeri anticipate . Mesajul lui Ponta a fost diferit, el vorbind în premieră de o posibilă colaborare a Opoziţiei cu Guvernul Ungureanu. Liberalii se vor strânge în şedinţă pentru a analiza situaţia.

Mihai Voicu, vicepresedinte PNL, a declarat ca "am fost si noi mirati de acest discurs al lui Victor Ponta. Nu l-am stabilit impreuna in USL", facând referire la discursul extrem de echilibrat si neutru sustinut de presedintele PSD in Parlament cu ocazia votului de investitura pentru cabinetul Ungureanu.

Mihai Voicu a mai spus ca a fost deranjat "de niste idei din acest discurs, ideile de la politicile Guvernului pana la componenta si sustinerea Guvernului. O sa avem o discutie in USL pe aceasta tema. ".

Victor Ponta a declarat joi, dupa discursul criticat de liberali, ca "nu am discutat in USL discursul meu, eu imi fac singur discursul. Daca colegii de la PNL s-au suparat, vom discuta acest aspect. Nu inteleg de ce i-a deranjat atat de tare, am vorbit in numele meu si daca vor si al PSD".

 Victor Ponta a afirmat în discursul său din PArlament că  Opozitia are 15 propuneri concrete şi dacă Guvernule le va respecta,  va avea sprijinul Opoziţiei. „Tratatul de guvernanta fiscala de la nivelul UE trebuie dezbatut, oamenii trebuie informati ce semneaza Guvernul. Ne dorim ridicarea MCV, justitia noastra este in acest moment perfect functionala la standarde europene.  Victor Ponta si-a incheiat discursul cu o invitatie la dialog: Stiu ca nu aceasta este cutuma, dar, daca veti dori, domnule prim-ministru desemnat, sa raspundeti problemelor pe care opozitia le-a ridicat, vom ramane sa va ascultam.“, a afirmat Ponta.

MIhai Răzvan Ungureanu a afirmat că se „bucură“ pentru că liderul PSD, Victor Ponta, poartă un dialog cu el. „Pentru a nu avea asumare de răpundere aş vrea să ştiu că această sală nu are o jumătate goală“, a afirmat Ungureanu. „Mă bucur că domnia sa înţelege că pentru anumite proiecte este nevoie de cooperare transpartinică. Deduc că voi avea sprijinul PSd pentru un Guvern de lungă durată".

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite