Mazăre îndeamnă la revoluţie dacă Puterea nu va putea fi schimbată democratic, iar Ponta îl susţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Mazăre a fost prezent la Conferinţa Judeţeană a PSD Constanţa, care a ales noua conducere a formaţiunii politice, şi le-a spus celor prezenţi că îi îmbracă în militari şi merg să facă Revoluţie în cazul în care celelalte măsuri nu funcţionează.

"Revoluţie înseamnă oameni în stradă, stat în faţă la Cotroceni două - trei săptămâni, o lună, că nu cred că este nevoie de mai mult şi fugăriţi din instituţiile statului, începând cu Cotroceniul. Adică, ce am mai făcut acum 20 de ani, dar din păcate n-a ieşit. Întâi alegeri anticipate. Poate nu se poate. Poate blochează Parlamentul, aşa cum au încercat să facă. Dacă blochează Parlamentul şi mergem tot cu Boc şi trecem iarna asta, ştiţi câţi vor veni la revoluţie, ştiţi câţi vor veni în stradă", a explicat Mazăre, care a venit la conferinţă îmbrăcat în militar, potrivit Mediafax.

La rândul său, Victor Ponta şi-a pus pe cap o şapcă verde cu o stea roşie în frunte pe care a mărturisit că o are din China, imitând gestul lui Mazăre.

"Ştiam că vin la Radu Mazăre şi voiam să vă arăt că vin pregătit. E din China, nu din Cuba. O să mai dovedesc şi în alte ocazii că am sânge, nu, că aşa a zis Radu că ne trebuie un preşedinte cu sânge", şi-a explicat gestul Victor Ponta.

La finalul evenimentului, liderul PSD a spus că PDL şi Traian Băsescu îşi bat joc de regulile democraţiei

"Tot trăim în iluzia că Băsescu şi Boc şi PD vor fi daţi jos prin mijloace democratice, ca într-o ţară europeană, prin respectarea Constituţiei, a legilor, prin vot. Pe zi ce trece, prin tot ceea ce fac ei, şi astăzi la Parlament deja s-a mers dincolo de orice limită, ne arată că oamenii ăştia n-au absolut niciun respect, îşi bat joc de orice regulă democratică. Gândiţi-vă că în 20 de ani, după ce am scăpat de Ceauşescu, nimeni n-a îndrăznit până la Roberta Anastase şi celalalte marionete ale lui Băsescu să schimbe regulile democratice", a spus Ponta.

El susţine că actuala Putere se comportă ca o armată de ocupaţie şi doar presiunea populară i-ar mai putea stârni teamă.

"Credem că presiunea populară este singura care, eventual, le mai poate stârni o teamă. Forurile europene deja au început să spună că nu mai există democraţie în România. Va trebui, probabil, să generăm noi o mişcare publică care, la un moment dat, să-i sperie sau să-i gonească din fruntea ţării. Mi-e foarte teamă că prin mijloace democratice acest Basescu şi ai lui nu mai pot fi daţi jos, ceea ce este foarte grav într-o ţară în 2010 membră a Uniunii Europene. Se comportă ca o armată de ocupaţie şi probabil că va fi gonită tot ca o armată de ocupaţie", a explicat Ponta, potrivit sursei citate.

Liderul social-democrat a precizat că i-a plăcut apelul la revoluţie lansat de Radu Mazăre, dar nu crede că va fi urmat de prea multă lume.

"Îmi place apelul la revoluţie, dar îmi cunosc ţara şi poporul destul de bine ca să ştiu că toţi vor spune mergeţi la revoluţie, daţi-l jos pe Băsescu şi după aia venim şi noi. Aşa încât eu mă bazez pe dumneavoastră în această bătălie şi mă bazez că după ce o să-l omorâm pe Băsescu o să vină toată lumea alături de noi şi de fapt toţi o să ne spună cum au luptat împotriva lui Băsescu"
, a afirmat liderul PSD.

Marţi seară, Radu Mazăre a fost reales în cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Constanţa în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, el fiind liderul social-democraţilor constănţeni din anul 2003.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite