Marian Neacșu preia interimatul portofoliului Muncii SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea interimară a Ministerului Muncii ar urma să fie preluată de vicepremierul Marian Neacșu după demisia lui Marius Budăi, potrivit unor surse guvernamentale. Plecarea ministrului vine pe fondul izbucnirii scandalului privind „azilele groazei”. 

FOTO Arhivă Adevărul / David Muntean
FOTO Arhivă Adevărul / David Muntean

Surse din conducerea Executivului român au declarat pentru „Adevărul” că interimatul de la Ministerul Muncii va fi preluat de vicepremierul social-democrat Marian Neacșu. 

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat demisia ministrului Muncii, în urma unor informații pe surse privind plecarea șefului portofoliului din Executiv. Premierul a menționat că este un gest de onoare și „reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză, într-o democrație consolidată a Europei".

„Este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, a afirmat Ciolacu.

Scandalul „azilelor groazei”

Zilele trecute, întrebat despre o eventuală demisie, Marius Budăi respingea această variantă

Demisia vine după dezvăluirile mass-media privind azilele din Voluntari, unde zeci de bătrâni și persoane cu afecțiuni ar fi fost agresate și înfometate.

Centrul de Resurse Juridice ar fi făcut mai multe sesizări, inclusiv la nivelul ministerului Muncii, cu privire la situația din azilele din Voluntari, însă cu toate acestea centrele au continuat să funcționeze.

Mai mult, ministrul ar fi retras dreptul ONG-ului de a face controale la astfel de centre, potrivit CRJ.

Potrivit ultimelor informații apărute în presă, premierul Nicolae Ciucă a primit mai multe sesizări în legătură cu ororrile din azilele groazei. Ulterior, Corpul de Control al premierului ar fi sesizat Judecătoria Buftea, neavând atribuții.

Alte informații apărute în presă o privesc pe Gabriela Firea, Ministrul Familiei, care a firmat că sora sa nu a condus niciodată un serviciu de protecție socială și nu a avut atribuții în domeniu, afirmațiile fiind contracarate de informațiile oficiale apărute în presă. 

Totul a pornit de la o investigație de presă publicată la începutul anului de Buletin de București și Centrul de Investigații Media, care arăta tratamentul la care erau supuse persoanele din mai multe azile din Voluntari. 

Ulterior, pe 4 iulie, DIICOT a făcut percheziții, 26 de persoane fiind anchetate, acesta fiind și momentul în care scandalul a luat amploare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite