Marga, despre articolul din "The Economist": Sunt aranjamente făcute de aici de pe un deal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe Andrei Marga a afirmat, duminică seara, că informaţiile referitoare la "incapabilitatea" sa de a prezenta agenda oficială a României la Consiliul European reprezintă "aranjamente făcute de aici de pe un deal".

Marga a vorbit pe marginea informaţiilor prezentate de publicaţia "The Economist", care a scris că ministrul de Externe român a fost incapabil să prezinte agenda oficială a ţării pentru summitul european.

"Agenda oficială a ţării nu există. Există agenda comună a Consiliului. Cred că ei se gândesc la punctele de vedere ale României în problemele care s-au discutat, iar aceste probleme le-am evocat şi la plecare în mai multe emisiuni de televiziune, le-am evocat şi în seara primei zile de Consiliu la o televiziune (...). Niciun jurnalist nu m-a întrebat despre aceste lucruri pentru că erau cunoscute aceste puncte de vedere ale ţării", a spus, la Realitatea TV, ministrul de Externe.

El a susţinut că informaţiile publicate de această revistă au fost "aranjate".

"Sunt aranjamente făcute de aici de pe un deal. Se aranjează cu un jurnalist să se bage cutare chestiune. (...) <<The Economist>> este un ziar pe care l-am citat şi îl citesc cu plăcere, aici ei trimit la un autor român. Nu acuz <<The Economist>>, nu acuz toată presa, eu spun că de aici s-a aranjat. Se şi vede", a afirmat Andrei Marga.

Ministrul de Externe a aspus că cei care au făcut analiza informaţiilor au confirmat că "sunt lucruri destul de financiare în joc", scrie Agerpres.

În plus, el a precizat că purtătorul de cuvânt al MAE nu a făcut parte din delegaţia oficială care a mers la Consiliul European.

"Purtătorul meu de cuvânt nu era la Bruxelles. Purtătorul de cuvânt nu merge cu ministrul în toate delegaţiile. Nu era în delegaţie şi ministrul vorbeşte direct, de obicei, preşedinţi au purtători de cuvânt care îi reprezintă, dar ministrul de Externe nu are atâta pondere încât să-şi pună purtătorul de cuvânt să vorbească. Totul este fără niciun suport ca să folosesc cuvinte blânde", a punctat Marga.

În ediţia electronică a revistei <<The Economist>> a fost publicat un material în care se susţine că ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a fost incapabil să prezinte agenda oficială a ţării pentru summitul european. Mai mult, revista susţine că purtătorul de cuvânt al MAE a declarat că Andrei Marga nu a avut timp să proceseze informaţiile, întrebat de presa din România care este poziţia Bucureştiului la summitul de la Bruxelles.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite