Marcel Ciolacu: Concediile medicale sunt un venit. Pentru ce categorii este de acord cu eliminarea impozitării de 10%

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că toată lumea plătește 10% la Contribuția de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS), iar „concediile medicale sunt un venit”. Prim-ministrul speră ca săptămâna aceasta să se elimine impozitarea cu 10% a concediilor medicale pentru anumite categorii de persoane, afirmând că va discuta cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, cu privire la Ordonanța de urgență blocată în prezent la Camera Parlamentului. 

Declarațiile premierului cu privire la eliminarea impozitării de 10% FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Declarațiile premierului cu privire la eliminarea impozitării de 10% FOTO Inquam Photos Octav Ganea

În primul rând, eu, Guvern, nu pot să vin cu ceva pentru că este un act normativ, o ordonanţă, care este în Parlament, aş încălca o decizie a CCR. E foarte clar. Sunt ferm convins, colegii de la Parlament vor lua o decizie”, a spus premierul Marcel Ciolacu, întrebat dacă a discutat cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, cu privire la Ordonanța care supraimpozitează concediul medical, blocată la Camera Deputaţilor.

Prim-ministrul a afirmat că „nu înţelege” care este supraimpozitarea, afirmând că „toată lumea plătește cei 10% la CASS la venituri, iar concediile medicale sunt un venit. ”

Premierul a spus că este de acord cu eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale pentru bolnavii cronici, bolnavii de cancer şi pentru tinerele mame, și că speră că săptămâna aceasta să se modifice.

 „Ce am spus foarte clar, pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine. O să vorbesc cu domnul Simonis şi o să facem foarte rapid, sper săptămâna aceasta”, a precizat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite