Maior, întrebat dacă va candida la prezidenţiale: „Cât timp sunt directorul SRI, nu pot răspunde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a fost întrebat, joi, dacă urmăreşte să se implice din nou în viaţa politică şi dacă, în acest context, ipoteza candidaturii sale la prezidenţiale este una plauzibilă.

Întrebat, la postul B1 TV, dacă ia în calcul posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale, Maior a răspuns că, în calitate de şef al SRI, nu poate oferi un răspuns satisfăcător.

„Nu este cazul ca, într-un interviu,  directorul SRI să răspundă la o asemenea întrebare. Nu o voi face niciodată. Oamenii pot să vorbească. Eu, în schimb, în această calitate nu răspund la o asemenea întrebare“, a spus Maior.

Ulterior, la insistenţele moderatorului, directorul Serviciului Român de Informaţii a precizat că, după încheierea carierei sale în fruntea instituţiei, ar putea alege „un loc în care să transmită mai departe mesajul despre stat“.

„Dacă rămân în politică, în viaţa academică, într-un loc în care pot să transmit mai departe mesajul acesta despre stat, despre societate, voi putea răspunde. Eu chiar doresc să îmi îndeplinesc proiectele. În această poziţie poţi să pleci foarte repede dacă se întâmplă o catastrofă sau să stai foarte mult“, a arătat el.  

În ce priveşte proiectele menţionate, George Maior a subliniat că, în calitate de director al SRI, a condus două proiecte de reformare a instituţiei, unul încheiat în 2010 şi un altul care ar urma să se deruleze până în 2015.

„În această calitate am încercat să duc mai departe un program de reformare a Serviciului. M-am dedicat aproape în întregime acestei activităţi. Avem două proiecte de transformare, unul care s-a finalizat deja în 2010 şi unul care se finalizează în 2015. Energia, munca au fost dedicate acestei funcţii“, a mai spus şeful SRI.

Materiale pe aceeaşi temă:

Elena Udrea, la Adevărul Live: L-aş vota pe George Maior la alegerile prezidenţiale Elena Udrea a vorbit, la „Adevărul Live”, despre candidaţii la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Deputatul PDL îl preferă pe Crin Antonescu, dacă acesta va ajunge să concureze în turul doi cu Victor Ponta. Însă, dacă în cursa prezidenţială va intra George Maior, votul Elenei Udrea se va îndrepta către directorul SRI.

Crin Antonescu: Cred că sunt presiuni din partea unor oameni din Servicii ca Ponta să candideze  Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni la postul B1, că în opinia sa există presiuni din interiorul şi din exteriorul PSD ca prim-ministrul Victor Ponta să candideze la fotoliul prezidenţial, menţionând totodată că aceste presiuni pot veni şi din partea unor oameni influenţi în servicii.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni la postul B1, că în opinia sa există presiuni din interiorul şi din exteriorul PSD ca prim-ministrul Victor Ponta să candideze la fotoliul prezidenţial, menţionând totodată că aceste presiuni pot veni şi din partea unor oameni influenţi în servicii.

Citeste mai mult: adev.ro/mwhdfx

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite