Maia Sandu, vizită oficială în România. Preşedintele Republicii Moldova va avea o întrevedere cu Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu

0
0
Maia SanduFOTO: Arhivă
Maia SanduFOTO: Arhivă

Preşedintele Republicii Moldova efectuează, vineri, o vizită oficială în România, la invitaţia şefului statului român. Oficialul va avea o întrevedere cu şefii celor două Camere din Parlament.

„Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, împreună cu vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Senatului, Alina Gorghiu, vor avea, vineri, începând cu ora 14,15, o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu", a anunţat Camera Deputaţilor.

Vizita preşedintelui Republicii Moldova va oferi prilejul primei întrevederi bilaterale directe a celor doi şefi de stat după decizia adoptată la Consiliul European din 23-24 iunie 2022 prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. 

„Pe lângă tema susţinerii parcursului european al Chişinăului, vor fi discutate evoluţiile regionale în contextul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei şi modalităţile de contracarare a efectelor negative ale acestuia asupra Republicii Moldova. Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia asistenţa multidimensională pe care România o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situaţiilor de criză cu care aceasta se confruntă, şi vor fi discutate modalităţi concrete de prioritizare şi diversificare a acestei asistenţe.”, informează Administraţia Prezidenţială. 

În cadrul întâlnirii a celor doi şefi de stat vor fi abordate şi teme de interes central aflate pe agenda bilaterală, precum securitatea energetică a Republicii Moldova şi cooperarea sectorială în domenii cheie.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite