Mai multe grupuri civice strâng semnături pentru demiterea Gabrielei Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupurile de iniţiativă civică  "Bucureşti Fără Ei", "#Rezistentă", "Salvaţi Parcul Tineretului" şi "Giurgiului" anunţa demararea campaniei pentru strângerea de semnături în vederea organizării unor referendumuri de demitere a primarului general Gabriela Firea, a  primarilor de sector şi de dizolvare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Pentru demiterea Gabrielei Firea este nevoie de peste 465.000 semnături.

 "Acest demers e motivat de starea actuală a Bucureştiului, care e departe de promisiunile făcute de către Gabriela Firea şi ceilalţi primari în campania electorală. Potrivit statisticilor Eurostat, zonă Bucureşti-Ilfov are un PIB/locuitor comparabil cu al celor mai bogate zone din Europa Occidentală, peste regiunea Berlinului sau a Romei, dar haosul, mizeria şi praful din Bucureşti ne arată o  administraţie incompetenţa, care dispreţuieşte interesele bucureştenilor. Lista de motive este una lungă şi creşte aproape zilnic. Bucureştiul este cea mai poluată capitală din Europa. Avem un trafic infernal, condiţiile din spitale sunt deplorabile, reabilitarea  seismică durabilă şi termică este o iluzie. Nu există transparenţa administrativă în ce priveşte  cheltuirea banului public. Bugetul Primăriei Capitalei nu reflectă nevoile cetăţenilor, iar puzderia de firme nou înfiinţate de Primăria Capitalei, fără o fundamentare economică, ne arată că nu au de gând să slujească interesul public. Primarii nu au nici măcar program de audienţe cu cetăţenii", se arată în comunicatul de presă emis de grupurile de iniţiativă civică. 
 
Potrivit  Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 cu modificările ulterioare, referendumul de demitere se poate organiza urmare a solicitării a peste 25% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale. 
 
"În Bucureşti, pentru referendumul de demitere a doamnei Gabriela Firea, vor fi necesare peste 465. 000 semnături, cu mult peste cele 240 000 de voturi pe care dna Firea şi PSD-ul le-au primit la alegerile locale. Realitatea este că 86% dintre bucureştenii cu drept de vot nu au votat cu Gabriela Firea. Acţiunea noastră este un proiect cetăţenesc pe bază de voluntariat. Oricine doreşte să se implice este invitat  să ni se alăture, descărcând formularele pentru strângerea de semnături de pe site-ul nostru. În curând, vom instală în mai multe zone din capitală corturi pentru strângerea de semnături", potrivit sursei citate.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite