Mădălin Voicu, după ce şi-a studiat dosarul: „Interceptările sunt savuroase“. Numele fostului ministru de Finanţe Eugen Teodorovici apare în dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Mădălin Voicu s-a prezentat, joi, la Comisia Juridică pentru a-şi studia dosarul de aproape 5.000 de pagini. Social-democratul are la dispoziţie trei zile pentru studiul dosarului, după care deputaţii jurişti vor întocmi un raport favorabil sau nu cererii DNA de arestare preventivă.

Mădălin Voicu, la ieşirea de la Comisia Juridică: Interceptările de la dosar sunt foarte savuroase. Problema cu intervenţiile mele era legată de un telefon dat domnului Teodorovici cu gândul să îl primească pe domnul deputat Paun, dupa care lucrurile au decurs normal. Eu am vrut să ajut, de bună-credinţă. Nu am făcut intervenţii, nu am băgat pile. Ce au discutat ei nu ştiu. Să dai un telefon unui prieten să  îi spui „primeşte-l pe x sau pe Y“ că are de discutat o problemă cu tine, vi se pare trafic de influenţă? Eu sunt un om corect, educat, nu am luat niciodată niciun ban de nicăieri decât dacă am făcut o anumită muncă. N-am nicio treaba nici cu spalarea de bani, nici cu nimic.

„Deocamdată trebuie să studiez dosarul'“, a spus Mădălin Voicu, la intrarea în sala Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Conducerea Camerei Deputaţilor s-a întrunit aseară şi a dat termen până luni Comisiei Juridice pentru întocmirea raportului, ceea ce înseamnă că solicitarea DNA va fi tranşată în Parlament, săptămâna viitoare. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat deja că social-democraţii nu se vor opune cererii DNA la votul din Camera Deputaţilor.

Procurorul şef al DNA a solicitat, miercuri, avizul Camerei Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Dosarul vizează deturnarea de fonduri şi spălarea de bani în două proiecte finanţate din fonduri europene, implementat de Asociaţia Partida Romilor.

Nicolae Păun, deputat din partea Partidei Romilor „Pro-Europa“, a refuzat să facă declaraţii. În schimb, Mădălin Voicu (PSD) a vorbit. El a dat de înţeles că procurorii ar avea ceva de împărţit cu toată lumea: „Au ajuns probabil la litera «P» şi Partida Romilor e în vizor“. Probele procurorilor spun însă cu totul altceva.

Nicolae Păun, care deţine şi calitatea de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa“, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare ilegală a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, cumpărare de influenţă şi influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

Mădălin Voicu este suspectat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare a banilor, toate în formă continuată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite