Macovei: Dacă USL nu se poate curăţa de corupţi, îi curăţă pe corupţi de pedepse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei
Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei scrie pe blogul personal, referinduse-se la proiectul de lege privind graţierile, că dacă USL nu se poate curăţa de corupţi, îi curăţă pe corupţi de pedepse.

„Nu mai este nicio îndoială. Drumul pe care merge USL este să îi apere pe corupţi de închisoare, iar pe cei care deja sunt la închisoare să îi elibereze. Asta arată clar proiectul de lege depus pe 2 octombrie 2012 la Camera Deputaţilor de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun privind graţierea colectivă a pedepselor de până la 6 ani inclusiv şi amnistia în cazul pedepselor cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv. Între excepţii nu se numără şi faptele de corupţie, prin urmare corupţii pleacă de la închisoare sau nu mai intră", scrie Macovei pe blogul personal.
Ea susţine că liderii USL au datoria şi responsabilitatea să clarifice public poziţia Alianţei pe care o conduc faţă de acest proiect legislativ.

„Tăcerea acestora nu poate fi interpretată decât ca o aprobare tacită a acestui proiect de lege care doreşte graţierea şi amnistierea corupţilor care s-au înfruptat din banii poporului. Nu este suficientă o declaraţie la televizor, ci trebuie să acţioneze pentru retragerea proiectului“, mai spune europarlamentarul PDL.

În opinia europarlamentarului PDL, acest proiect de lege vine în contextul în care Comisia Europeană cere României nu mai dea condamnări cu suspendarea executării pentru corupţie, care este o infracţiune grava.

„Prin susţinerea tacită a acestui proiect de lege, USL arată încă odată că nu poate să accepte că politicienii nu sunt deasupra legii şi că aceştia trebuie să răspundă pentru faptele lor la fel ca oricare altă persoană“, explică Monica Macovei.

În încheierea textului, Macovei afirmă că prin adoptarea unui astfel de proiect USL dă trei palme: „prima, tuturor judecătorilor, procurorilor şi politiştilor care au muncit ca să dovedească faptele de corupţie; a doua, banului public, pentru că fiecare anchetă şi proces costă; iar a treia, fiecărui român care s-a săturat de corupţi şi vrea să îi vadă pedepsiţi ca pe ceilalţi infractori“.

Deputaţii PSD, Mădălin Voicu, şi al minorităţilor, Nicolae Păun, au depus marţi, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, exceptând condamnări pentru infracţiuni precum viol, omor şi act sexual cu un minor.

Citeşte şi: Voicu: Iniţiativa privind graţierea deţinuţilor a fost discutată în USL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite