Ludovic Orban: Ziua Z este aproape. Ruperea USL va fi înainte de europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, alăturide Ludovic Orban, deputat PNL FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, alăturide Ludovic Orban, deputat PNL FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul PNL, Ludovic Orban, susţine că USL se va destrăma până la alegerile europarlamentare. Liberalul aruncă vina în ograda social-democraţilor şi spune că acest proiect a fost compromis încă de la început.

„Încă nu s-a luat hotărârea în PNL să se rupă definitiv cu PSD. Ziua Z e aproape. Părerea mea e ca va fi înainte de europarlamentare. În mare parte le mulţumesc pesediştilor că îşi arată adevărata faţă şi arată ce vor ca să îi convingă pe cei mai mulţi colegi ai mei că nu mai pot continua acest mariaj. Mă rog în fiecare zi să ieşim de la guvernare”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Cunoscut ca un critic la adresa partenerilor de alianţă, Orban aruncă cu săgeţi otrăvite şi către Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

„Nu-mi doresc să mai participăm la nicio alegere cu PSD-ul. Ştiţi foarte bine că eu am fost un opozant al acestui proiect al USL. Şi se dovedeşte că am avut dreptate în multe privinţe legate de relaţia cu PSD şi mai ales de ceea ce reprezintă PSD ca partid. Ponta a supt la ţâţa lui Iliescu, Năstase, nu se poate dezbăla. PSD a fost întotdeauna un partid al primsecretarilor”, a mai spus Orban.

Alianţa USL, luată judeţ cu judeţ, se destramă pe zi ce trece. În cele mai multe judeţe, PSD şi PNL au lăsat alianţa doar pe pliantele electorale şi au căutat să-şi formeze o altă majoritate.

Ultimul scandal a răbufnit după ce Gabriela Vrânceanu Firea, preşedintele PSD Ilfov, care nu se înţelege nici în ruptul capului cu liberalul Marian Petrache, şeful CJ Ilfov, a cerut un pact de neagresiune între cele două partide pe plan local

„În acest moment, la Ilfov, USL nu mai există, deoarece PNL preferă să conducă la nivel local împreună cu PDL. Avem un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean din partea PDL, ceea ce este inadmisibil, pentru că protocolul USL la nivel naţional interzice colaborarea de acest tip la nivel local“, a clamat Firea. Însă Gabriela Firea a uitat că, în vara anului trecut, consilierii PSD au votat  revocarea din funcţie a vicepreşedintelui CJ Cristina Manicea, membru PNL, ca şi Petrache.

Pe aeeaşi temă:

PNL-istul Silaghi îl ironizează pe primarul PSD din Satu Mare, Dorel Coica, şi susţine că minte cu privire la unele proiecte de milioane de euro

Europarlamentarul Ovidiu Silaghi îl ironizează pe primarul PSD, Dorel Coica şi totodată dezaprobă cele declarate de edilul şef cu privire la proiectele pregătite pentru 2014, ce urmează a fi finanţate prin Zona Metropolitană. Potrivit lui Silaghi, suma de 147,2 milioane euro va fi imposibil de accesat în ciclul financiar 2014-2020, chiar dacă Coica a declarat contrariul.

Luna ianuarie decisivă pentru soarta USL la Botoşani

După un război neîntrerupt de peste un an, şefii USL de la Botoşani vor să tranşeze conflictul. În luna ianuarie vor avea loc noi tratative între liderii celor două partide. Liberalii susţin că vor lua o decizie radicală

PSD, şedinţă pentru Congresul dorit de PNL. Ponta: Antonescu nu susţine propunerea lui Ţurcanu

Social-democraţii s-au reunit astăzi, la sediul formaţiunii, pentru a discuta despre tensiunile apărute în alianţă, inclusiv despre propunerea liberalilor, de organizare a unui Congres în care Crin Antonescu să fie reconfirmat drept candidat oficial al USL la alegerile prezidenţiale.

USL, sau cum se organizează un eşec

În istoria post-decembristă a României, eşecul politic al USL e un eşec de o incontestabilă originalitate. Să cîştigi alegerile în chip detaşat, să obţii o majoritate parlamentară uriaşă, să vii la putere pe un fond de nemulţumire economică acută, imputabilă guvernelor anterioare, şi să reuşeşti, în mai puţin de doi ani, să ratezi sistematic, pe mai toate planurile, este o probă rară de inaptitudine managerială.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite