Ludovic Orban, întrebat dacă se deschid bisericile: „Sub nicio formă!”. Cum rămâne cu lingurinţa de împărtăşanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban nu a cedat la presiunea BOR
Ludovic Orban nu a cedat la presiunea BOR

Deşi România va ieşi vineri din starea de urgenţă, premierul Ludovic Orban a exclus posibilitatea ca slujbele religioase să se oficieze în incinta bisericilor. Preoţii vor face slujbe în curtea locaşurilor, cu respectarea condiţiilor de distanţare socială.

“Asta sub nicio formă!”, a spus Ludovic Orban într-o intervenţie la Digi24. 

Şeful executivului a evitat să precizeze dacă se ia în calcul o altă reglementare în privinţa linguriţei de împărtăşanie. “Aici nu mă pricep, sincer şi ce a apărut în spaţiul public ca şi norme care sunt gândite de la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi al comisiei care funcţionează la nivelul Ministerului Sănătăţii. Sunt chestiuni care au la bază eliminarea riscului de transmitere a virusului”, a explicat Ludovic Orban.

Potrivit recomandărilor INSP, fiecare enoriaş va trebui să aibă alocat un spaţiu de 8 mp, ceea ce înseamnă că distanţa dintre credincioşi va fi mai mare de 2,5 metri. INSP precizează însă că „entităţile cu responsabilităţi de reglementare în domeniile specifice de activitate pot emite proceduri sau reguli proprii aplicabile acestora pornind de la recomandările generale”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite