Lucian Romaşcanu: Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să îl facă acum Iohannis este faţă de Guvernul Orban să nu mai fure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a afirmat că singurul apel la responsabilitate pe care ar trebui să îl facă Klaus Iohannis este la Guvernul Orban „să nu mai fure, să renunţe la abuzuri şi să guverneze pentru români”. Acesta l-a întrebat pe şeful statului dacă ar promulga proietul de lege al PNL privind carantina, în contextul în care Parlamentul corectează „toate încălcările flagrante de drepturi şi libertăţi propuse” de Guvern.

„Acum câteva minute, am urmărit împreună o declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis, declaraţie în care îşi aducea sieşi omagii despre modul cum a gestionat România în timpul pandemiei. Aducea laude Guvernului Orban, pentru aceleaşi lucruri. În acelaşi timp acuza, ca de obicei, greaua moştenire pe care a preluat-o de la PSD, în noiembrie anul trecut. Situaţia este însă următoarea: 614 cazuri noi astăzi, 555 de cazuri noi ieri. Acesta este rezultatul gestionării eficiente a crizei sanitare de către Guvernul de specialişti impus de Klaus Iohannis. Numărul de teste la milion făcute până în acest moment de România este de 42.000. Prin comparaţie, Lituania de exemplu, a făcut 166.000 de teste la un milion de locuitori. Avem cele mai multe decese din Europa Centrală şi de Est: 95 de morţi la un milion. Prin comparaţie, Polonia, o ţară similară României, are doar 41 de morţi la un milion de locuitori. Din perspectivă economică spunem doar o cifră: până în acest moment, avem peste un milion de oameni şomeri sau cu contractele de muncă suspendate”, a afirmat Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor a precizat că PSD apreciază deschiderea lui Iohannis la dialog, însă este „prea puţin şi prea târziu”. „Domnule preşedinte, ce ar însemna să vă ajungă la promulgare proiectul Guvernului PNL privind carantina şi izolarea? Aţi promulga aşa ceva? Astăzi în Parlament exact de acest lucru ne ocupăm, muncim să corectăm toate încălcările flagrante de drepturi şi libertăţi propuse de Guvernul dvs. Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să îl facă acum preşedinte României este faţă de Guvernul Orban să nu mai fure, să renunţe la abuzuri şi să guverneze pentru români şi nu doar pentru propriile interese electorale. Apreciem deschiderea de acum a preşedintelui spre dialog, dar domnule preşedinte este prea puţin şi prea târziu”, a mai spus Romaşcanu.

Social-democratul a adăugat că „indiferent când de mult încearcă acum preşedintele să dea vina pe toată lumea, pe români, pe clasa politică, pe Parlament, pe greaua moştenire, Klaus Iohannis nu se poate spăla pe mâini de rezultatele Guvernului său, de jaful făcut, în timp ce românii stăteau în case, de distrugerea premeditată a economiei, de suferinţele provocate românilor lăsaţi în afara spitalelor”.

Acesta a mai spus că nu l-a văzut pe Klaus Iohannis să iasă şi să tragă de mânecă Guvernul PNL atunci când furau şi nici acum, în ultimul ceas, când liberalii au transformat România în oaia neagră a Europei.

„Nu l-am văzut pe Iohannis să iasă şi să îi tragă de mânecă pe liberali când furau cu nesimţire, prin contracte cu măşti, combinezoane, echipamente de protecţie, dezinfectanţi. Nu l-am văzut pe Klaus Iohannis să îi tragă de mânecă pe liberali când chefuiau la Guvern, în dispreţul tuturor regulilor impuse românilor, sfidând o ţară întreagă. Nu l-am văzut pe Klaus Iohannis să iasă public şi să-i tragă de mânecă pe liberali nici măcar acum că România este transformată acum de Guvernul său în oaia neagră a Europei.  Nu l-am văzut pe Klaus Iohannis să iasă public, şi să îi tragă de mânecă pe liberali atunci când refuzau mâinile întinse de Opoziţie pentru un dialog constructiv, pentru gestionarea în comun a pandemiei de coronavirus. E ruşinos ca, după 8 luni, de guvernare să dai vina tot pe greaua moştenire”, a conchis Lucian Romaşcanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite