Lucian Bode, despre miniştrii surprinşi fără mască: „Toţi suntem egali în faţa legii. Şi domnul Voiculescu, şi doamna Turcan“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode / 25 mar 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Lucian Bode / 25 mar 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că "toţi suntem egali în faţa legii, şi domnul Voiculescu, şi doamna Turcan", după ce doi miniştri au fost surprinşi fără mască.

Întrebat când vor fi sancţionaţi cei doi, ministrul de Interne a răspuns: "Repet, toţi suntem egali în faţa legii. Şi domnul Voiculescu, şi doamna Turcan. O sancţiune aplicată pe Legea 55 poate fi transmisă către cel care a săvârşit contravenţia în termen de 6 luni".

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni, de jurnaliştii Ştirile Pro TV, fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului. 

La un moment dat, el a fost invitat într-unul dintre birourile parlamentare de către unul dintre colegii săi de la USR-PLUS. În timp ce se îndrepta către acest birou, o echipă a Ştirilor Pro TV a încercat să obţină de la el un punct de vedere, însă ministrul Sănătăţii - care între timp îşi pusese o mască - a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii.

Fostul consilier onorific al Ministrului Sănătăţii, Răzvan Cherecheş, care a demisionat săptămâna trecută din funcţie, a declarat că este „profund şocat”.

Ministrul Sănătăţii, fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului
Ministrul Sănătăţii, fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului

„Sunt profund şocat! Este inadmisibil ca ministrul sănătăţii să dea un astfel de exemplu în plin val 3, cu secţiile de terapie intensivă aglomerate, cu restricţii majore (unele exagerate - vezi ora 18:00 pentru supermarketuri)! Nu am cuvinte ....„ a scris Cherecheş pe Facebook.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată într-o remorcă, fără mască de protecţie, alături de preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte şase persoane, între care un copil. Imaginile au fost surprinse la acţiunea de împădurire care a avut loc sâmbătă, iar unul dintre participanţi este internat în spital cu COVID-19.

Raluca Turcan, fotografiată fără mască de protecţie alături de mai multe persoane. Unul dintre participanţii la acţiunea de împădurire, internat cu COVID-19
Raluca Turcan, fotografiată fără mască de protecţie alături de mai multe persoane. Unul dintre participanţii la acţiunea de împădurire, internat cu COVID-19

„Condiţia pentru participarea la acţiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locaţia din aer liber au fost disponibile măşti si dezinfectanţi. Cea mai apropiată localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile pe care le invocaţi nu sunt reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Distanţarea a fost în general respectată iar măştile au fost purtate, cu puţine excepţii, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a declarat Raluca Turcan pentru G4Media.ro.

Potrivit publicaţiei Turnul Sfatului, unul dintre participanţii la acţiunea de împădurire a fost confrmat cu noul coronavirus, fiind internat în spital. 

PSD a reacţionat, marţi seară, printr-o postare pe Facebook în care face referire la fotografia cu ministrul Muncii fără mască, dar şi la ministrul Sănătăţii, tot fără mască de protecţie.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite