Liviu Dragnea sare în apărarea Antenei 3: „ANAF a descins într-un mod abuziv. Cioloş să găsească soluţii ca aceste televiziuni să nu fie închise“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea face un apel la premierul Dacian Cioloş să găsească soluţii ca televiziunile din trustul Intact să nu fie închise, arătând că i-ar fi plăcut ca mâine să fie senator pentru a putea participa la şedinţa în care Cioloş va da explicaţii cu privire la acţiunea ANAF.

„Am dorit să fac această declaraţie de presă pentru a-mi exprima indignare pentru modul abuziv în care funcţionarii ANAF au descins în sediul a cinci televiziuni. Această acţiune este un atentat împotriva libertăţii de exprimare a presei. Nu există o explicaţie logică. S-a ajuns în situaţia în care i-a legitimat şi pe cei care ieşeau de la emisiuni, inclusiv un senator. Cei de la ANAF au acţionat ca şi cum ar fi fost într-o piaţă. Nu există niciun fel de explicaţii pentru ca ANAF să procedeze în acest fel. Susţinem ca premierul să vină în Senat şi să dea explicaţii. Îmi pare rău că mâine nu sunt senator. Mi-ar fi plăcut ca şi Camera Deputaţilor, conducerea Camerei să demareze o astfel de acţiune. Premierul să dea explicaţii pentru modul în care s-a procedat şi să găsească soluţii ca aceste televiziuni să nu fie închise. Nu punem sub semnul întrebării sentinţa şi prejudiciul, dar nu poţi evacua o familie în cinci zile, darămite cinci televiziuni“, a spus Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă.

La propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, senatorii au aprobat ca premierul Dacian Cioloş să vină mâine în plenul Senatului pentru a da explicaţii cu privire la evacuarea Antenei 3. Conform legii, Cioloş este obligat să meargă în plen. Solicitarea lui Tăriceanu a întrunit o largă majoritate, ceea ce arată că atât PSD, cât şi PNL au fost de acord să implice Senatul într-un război purtat de trustul lui Dan Voiculescu cu statul.

„Din ceea ce văd, este un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei, iar capitolul anihilării presei şi libertăţii de exprimare, mai ales pentru presa incomodă şi nealiniată, neobedientă, nu putea fi omis. Descinderea brutală şi supranumerică, organizată ieri de ANAF la sediul unei televiziuni, cu controlul identităţii persoanelor aflate în sediu, un control abuziv, din care n-au lipsit decât folosirea gazelor lacrimogene- cred că asta era ceea ce se mai putea face în plus - mi se pare că ajunge să fie expresia ultimă a acestor derapaje şi excese permanente care se întâmplă în România în ultima perioadă“, a spus Călin Popescu Tăriceanu, de la tribuna Senatului.

Iar aleşii s-au conformat. Senatorii au votat în favoarea chemării premierului în faţa Parlamentului cu 70 de voturi „pentru”, 3 abţineri şi numai două voturi „împotrivă”. Votul arată că senatorii PSD au votat cot la cot cu cei liberali. „PNL şi nici eu nu putem însă să fim de acord cu momentele sau acţiunile în care instituţiile îşi depăşesc atribuţiunile sau intră într-o zonă a abuzului“, a spus senatorul PNL Marius Obreja, unul dintre invitaţii permananeţi în studiourile Antenei 3. La rândul său, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a spus că social-democraţii se raliază acţiunii lui Tăriceanu. "PSD nu poate asista nepăsător la această tentativă de suprimare a unui post de televiziune din România – stat European, România membru al UE", a susţinut Fifor.

Mihai Gâdea a anunţat, luni după-amiază, că inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au emis un ordin de „evacuare urgentă” a sediilor Antena 3 şi Antena 1. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a transmis un comunicat în care arată că notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale din septembrie 2009, rămasă definitivă prin decizia penală din august 2014. Astfel, termenul pe care îl au la dispoziţie televiziunile Antena 1 şi Antena 3 este de 5 zile lucrătoare de la data notificării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite