Liderul PSD, după ce OCDE a sugerat impunerea certificatului verde pentru mai multe activităţi: „Sunt cam tardive aceste măsuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că nu este de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă şi a precizat că implementarea unei astfel de măsuri este tardivă. Afirmaţiile social-democratului vin în contextul în care secretarul general al OCDE le-a sugerat autorităţilor române să ia în considerare extinderea implementării certificatului verde pentru mai multe activităţi şi poate pentru anumite profesii.

„Eu nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă. Avem certificat. (...) A detaliat OCDE-ul despre certificat verde la locul de muncă, nu la locul de muncă, obligativitatea medicilor de a se vaccina? Am înţeles că 90% dintre medici sunt vaccinaţi, despre ce....sunt un pic cam tardive aceste măsuri”, a declarat liderul PSD, luni, de la sediul partidului.

În cadrul vizitei oficiale la Bucureşti, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, a transmis vineri că România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană şi le-a sugerat autorităţilor să extindă implementarea certificatului verde pentru mai multe activităţi sau profesii.

În acest context, Marcel Ciolacu a subliniat că ţara noastră nu are cel mai mic procent al persoanelor vaccinate, dar rata imunizării este într-adevăr redusă. „E uşor să schimbi miniştri, e uşor să creezi majorităţi, este foarte greu să recâştigi credibilitatea românilor”, a mai comentat social-democratul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite