Liderul euroaleşilor PSD îl acuză de fake news pe un coleg. Motivul: a povestit cum vede Dăncilă fenomenul corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Nica, liderul euroaleşilor PSD, i-a trimis o scrisoare lui Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, în care îl acuză de fake news pe eurdeputatul Frank Engel, cel care a povestit faptul că Viorica Dăncilă ar fi explicat la o întâlnire modul cum văd românii corupţia, adică drept o manieră de a mulţumi cuiva.

„Vă scriu în legătură cu o situaţie sensibilă în România generată de o afirmaţie făcută de unul dintre colegii noştri. De curând, Frank Engel (PPE) a dat un interviu pentru site-ul ziare.com (...) Tema care a generat îngrijorările noastre este afirmaţia despre premierul Dăncilă, afirmaţie care a fost tradusă şi pusă în titlul interviului.În acest context, el a făcut alegaţia că premierul Dăncilă a spus, în cadrul unei întâlniri a PES din 15 ianuarie, că nu există corupţie în România,  „aceasta fiind mai mult un comportament cultural pentru a mulţumi cuiva“, se arată în scrisooarea lui Dan Nica. 

Ulterior, liderul PSD a subliniat că nu ar exista nicio dovadă a acestor spuse pe înregistrările de la Parlamentul European şi că avem de a face cu un fake news, care aduce prejudicii de imagine României. 

Mai mult, Dan Nica îi cere lui Tajani să descurajeze aceste declaraţii acest tip de comportament şi subliniază că acum ar fi în joc şi credibilitatea Parlamentului European.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite