Liderul ALDE din Parlamentul European sare în apărarea lui Kovesi. Ce îi cere preşedintelui Tajani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guy Verhodstadt, liderul aleşilor ALDE din Parlamentul European, a anunţat, luni, pe Twitter că îi cere preşedintelui forului european să se asigure de faptul că Laura Codruţa Kovesi va avea un tratament corect în procesul de selecţie pentru viitorul procuror-şef al Parchetului European, în condiţiile în care aceasta e contestată de PSD şi de politicienii ALDE din România.

„În contextul atacurilor făcute de Guvernul României la adresa Laurei Kovesi, Sophie In't Veld şi eu i-am scris preşedintelui Parlamentului Eropean, cerându-i să apere integritatea procesului de selecţie pentru procurorul-şef al UE şi să garanteze faptul că doamna Kovesi poate participa“, a scris pe Twitter Guy Verhofstadt. 

De asemenea, în scrisoarea trimisă lui Tajani şi publicată alături de mesajul de pe Twitter subliniază faptul că Parlamentul European trebuie să garanteze un tratament corect pentru toţi candidaţii în cadrul procesului de selecţie. Mai mult, îi cere preşedintelui PE să discute cu autorităţile din România pentru a o lăsa pe Kovesi „să participe pe deplin la audieri“.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite