Lider PSD: Nu pot să accept un discurs care să împartă poporul în două. Preşedintele a început să jigneasă şi să dispreţuiască Parlamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele Senatului, Niculae Bădălău. FOTO Mediafax
Vicepreşedintele Senatului, Niculae Bădălău. FOTO Mediafax

Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat, marţi, după ce a părăsit plenul reunit al Parlamentului, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis se adresa aleşilor, că nu poate să accepte un discurs care „să împartă poporul în două părţi“. Vicepreşedintele Senatului a mai spus că şeful statului „a început să jigneasă şi să dispreţuiască Parlamentul“.

„Camerele reunite ale Parlamentului au avut azi un comportament extrem de civilizat faţă de domnul preşedinte şi, aşa cum aţi observat, dânsul a fost tratat cu respectul instituţiei prezidenţiale pentru a se adresa Camerelor reunite. (...) Discursul dânsului ne aşteptam să fie unul de unificare, un discurs pentru români, pentru o ţară unită, pentru un popor unit. Ştim că dânsul a avut un exces atunci când a mers în piaţă şi a sprijinit o parte a populaţiei şi azi avem două Românii, avem un popor care manifestă la Piaţa Victoriei şi un popor care manifestă la Cotroceni şi trebuie să încheiem acest subiect. Trebuie să avem un popor unit. Domnul preşedinte a avut acelaşi discurs de a împărţi România în două. Nu pot să accept un discurs care să împartă poporul acesta în două părţi. Pur şi simplu, domnul preşedinte a început să jigneasă şi să dispreţuiască instituţia democratică a statului, Parlamentul”, a declarat senatorul PSD Niculae Bădălău, citat de News.ro

El a precizat că toţi parlamentarii puterii au avut respect şi au plecat din sală tocmai pentru a nu vocifera şi a respecta instituţia prezidenţială, dar nu şi pe preşedinte.

Trebuie să spun din capul locului că m-aş fi aşteptat să fie un discrus de unitate, de îndemn la calm şi stabilitate. A continuat să vorbească despre divizare, parlamentari buni şi răi. Sunt de acord că nu sunt necesare alegeri anticipate. Trebuie lăsat Guvernul să guverneze. Dacă îi lăsăm să guverneze atunci totul va fi bine. În rest, nu am ce să spun“, a spus la rândul său Liviu Dragnea, preşedintele PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite