Lider PSD Covasna: Premierul Ungariei s-a amestecat din nou în politica internă din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orban
Viktor Orban

Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, consideră că premierul Ungariei, Viktor Orban, "s-a amestecat din nou în politica internă din România", prin cererea adresată liderului PCM să înfiinţeze un Institut pentru Strategia Naţională, gestul nefiind în spiritul bunelor relaţii dintre cele două state.

Deputatul Horia Grama a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că premierul Ungariei, Viktor Orban, "se amestecă din nou" în politica internă a României prin propunerea pe care a făcut-o preşedintelui PCM, Szasz Jeno, de a înfiinţa şi a conduce un Institut pentru Strategia Naţională, transmite Mediafax.

"Domnul Viktor Orban se amestecă din nou în politica internă din România, în sensul în care preia un lider de partid din România şi îl face şef la o instituţie din Ungaria", a afirmat Horia Grama.

Liderul PSD de Covasna consideră că astfel de gesturi din partea oficialităţilor ungare nu sunt în spiritul bunelor relaţii care sunt dorite între România şi Ungaria.

"Pe de altă parte, având în vedere cetăţenia ungară care se acordă maghiarilor din România, domnul Viktor Orban, care a început să stea mai prost în sondaje în Ungaria, încearcă astfel să-şi cultive alegători din România", a conchis Grama.

Premierul ungar Viktor Orban i-a cerut lui Jeno Szasz, liderul Partidului Civic Maghiar (PCM) din România, să înfiinţeze şi să conducă un Institut pentru Strategia Naţională a cărui misiune să fie pregătirea conceptelor pentru decizii în cadrul politicii Guvernului ungar privind naţiunea.

Directorul serviciului de presă al premierului ungar, Bertalan Havasi, declara pentru MTI că noul institut ar trebui să aibă ca misiune pregătirea conceptelor pentru decizii în cadrul politicii Guvernului ungar privind naţiunea şi să funcţioneze ca instituţie de sprijin în cadrul sistemului administrativ public din Ungaria.

Orban şi Szasz au convenit, marţi, că încheierea muncii de cercetare iniţiale este indispensabilă pentru implementarea eficientă a obiectivelor politicii privind naţiunea, iar experienţa Ungariei în reforme economice, în domeniile administraţiei publice, educaţiei şi sănătăţii ar trebui împărtăşită tuturor ţărilor din bazinul carpatic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite