Lider PNL, despre viitorul preşedinte al României: „S-ar putea să intre în scenă, cu şanse reale, un candidat din partea naţionalistă”. Ce spune despre Iohannis

0
0
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Dan Motreanu, europarlamentar PNL şi preşedinte al filialei din Giurgiu, a declarat că viitorul preşedinte al României, din 2024, ar putea să vină din zona naţionalistă şi a numit câţiva liberali care ar avea şanse să intre în cursa pentru preşedinţia ţării. Cât despre actualul preşedinte, Klaus Iohannis, liderul PNL a precizat că şi-ar fi dorit să se implice mai mult în desemnarea unor miniştri.

Întrebat sâmbătă, într-o emisiune la Digi24, pe cine vede candidat din partea PNL la Preşedinţia României, în 2024, Dan Motreanu a declarat: 

„Cred că e prematur să vorbim de un candidat al PNL, în acest moment, pentru funcţia de preşedinte. Cred că va conta foarte mult şi profilul pe care şi-l doresc românii la momentul respectiv. Pentru că există întotdeuna un punct comun pe care trebuie să îl atingi în campaniile electorale, un punct comun între ceea ce oferă partidul ca şi candidaţi şi ceea ce îşi doresc  cetăţenii. Există un 2024 care ne va arăta ce profil îşi doresc românii. Ultimii 2 preşedinţi au avut în prima parte un profil mai degrabă de administrator, de primar, al oamenilor care au făcut ceva, de a realiza ceva pentru comunităţile lor”, a declarat Motreanu. 

Românii ar putea avea de ales „între două rele”

„S-ar putea, din 2024, scena politică să ceară o altă personalitate politică. S-ar putea să intre în scenă, ca în anul 2000, cu şanse reale de a câştiga Preşedinţia României, un candidat de pe partea naţionalistă. Ne aducem aminte că în 2000 România avea de ales între două rele, aşa am spus la vremea respectivă, între Ion Iliescu care venea de pe partea stângă, dar stânga retrogradă, şi partea naţionalistă, Vadim Tudor. Nu aş vrea să fim în situaţia asta în 2024 şi acest lucru se va  întâmpla doar dacă PNL şi USR vor rata aceşti trei ani de zile. Unul dintre cele două partide, măcar unul, pot confirma până în 2024, la putere sau la opoziţie”, a mai explicat Dan Motreanu. 

De altfel, întrebat dacă are să îi reproşeze ceva preşedintelui Klaus Iohannis, Motreanu a declarat că şeful statului ar fi putut să fie mai implicat. 

„Nu ştiu dacă neapărat un reproş, mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri din cele două guverne ale PNL. Să fie mai atent la desemnarea unor miniştri. Consider că anumiţi colegi care ne-au reprezentat pe anumite portofolii nu au avut cea mai bună prestaţie şi cele mai bune rezultate”, a spus acesta.

Chestionat dacă Ilie Bolojan ar putea fi candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al României, nume vehiculat în spaţiul public în ultima vreme, Motreanu a explicat că profilul candidatului este cel care contează cel mai mult: „De ce nu? Contează foarte mult profilul pe care în aşteaptă cetăţeanul român la alegerile electorale. Dacă se merge pe profilul de administrator, de primar, de om care a făcut ceva pentru comunitate, cu siguranţă că este  un candidat redutabil”. 

Tot un candidat „redutabil” ar putea fi şi Emil Boc pentru prezidenţialele din 2024, a mai spus liderul PNL. „În acest moment sunt cele două nume. Ar putea fi şi actualul prim ministru dacă confirmă în funcţie. L-aş susţine ca membru de partid pe cel care stă cel mai bine în sondaje”, a explicat Motreanu. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite