Legile Justiţiei vor fi votate la foc automat. Cum arată calendarul anunţat de Iordache

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale care trebuie să pună în acord deciziile CCR cu legislaţia penală, a anunţat, marţi, faptul că proiectele legilor Justiţiei vor fi gata în următoarele trei zile, pentru a intra apoi pentru dezbateri şi vot în cele două Camere ale Parlamentului.

În această săptămână, „comisia specială va lucra miercuri, joi şi chiar vineri, dacă este nevoie, pentru a da o formă finală proiectelor de lege“, a anunţat Florin Iordache, într-o intervenţie la Digi24.

Ulterior, proiectul va fi trimis deputaţilor, care vor putea face propuneri, şi Guvernului, care trebuie să dea un aviz. După acest pas procedural, care ar trebui să dureze o săptămână, potrivit lui Iordache, proiectul de lege va intra la dezbatere şi vot final în plenul Camerei Deputaţilor.

După vot, proiectul merge la Senat, unde urmează aceeaşi procedură. În primul rând, să vină cu propuneri din partea senatorilor, apoi urmează să vină din nou la comisia specială.  Pasul final va fi dezbaterea şi votul din plenul senatului. Prin urmare, legile Justiţie ar putea să fie gata până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, adică până la Crăciun. 

Senatorii şi deputaţii au arătat că dacă există voinţă politică, un proiect de lege poate trece de ambele Camere şi în două zile. Ultimul exemplu a fost cel legat de cumpărarea sistemelor de rachete Patriot. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite