Lăzăroiu face strategii: PDL ar putea întoarce în favoarea sa cazul Trăşculescu

0
0

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că PDL va vota în Parlament pentru ridicarea imunităţii deputatului său, Alin Trăşculescu, astfel că în acest fel ar putea întoarce cazul în favoarea sa.

Lăzăroiu spune că Trăşculescu nu e un caz care să-i facă foarte fericiţi pe cei de la ARD, dar lucrurile s-ar putea întoarce în favoarea lor per ansamblu, dacă vor rămâne consecvenţi cu principiile de până acum şi anume să nu influenţeze în nici un fel cursul acestei anchete, şi asta înseamnă în primul rând un vot în Parlament, pentru ridicarea imunităţii.

"Dacă PDL va dovedi consecvenţă în acest caz, aşa cum a dovedit în toate celelalte cazuri, mă rog, poate mai puţin în unele, Ridzi, Păsat, cred că va avea de câştigat, pentru că va arăta că e altfel decât USL-ul, de exemplu, care a fost consecvent, de obicei, dar pe invers, întotdeauna şi-a protejat parlamentarii sau miniştrii care aveau probleme de diverse feluri, cu justiţia, cu Agenţia Naţională de Integritate. Deci dacă ei reuşesc să pună în evidenţă acest contrast, cred că vor avea de câştigat, nu de pierdut", a spus Lăzăroiu.

Întrebat dacă acest caz al deputatului Alin Trăşculescu pune la îndoială rigurozitatea criteriilor de selecţie a candidaţilor ARD, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: "N-aveai de unde să ştii în momentul în care ai judecat candidaţii dacă unul e sub urmărirea Parchetului şi la un moment dat o să cadă pe un flagrant. Nu poţi să anticipezi la fiecare candidat dacă va lua sau nu va lua mită în următoarele luni (...). E greu să anticipezi când cineva va călca pe bec şi va intra în atenţia justiţiei, atunci când faci o judecată după nişte criterii".

Parlamentarii PDL vor vota pentru ca în cazul deputatului Alin Trăşculescu justiţia să îşi poată face treaba, a declarat la Realitatea TV preşedintele PDL, Vasile Blaga. El precizează că incidentul afectează PDL în campanie, că situaţia este regretabilă, dar cei care au greşit trebuie să plătească.

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, care fusese reţinut de procurorii anticorupţie, fiind cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite