Lăzăroiu: Antonescu nu va fi niciodată președinte. USL va dispărea după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu

Crin Antonescu nu va fi niciodată președintele României, nici măcar interimar, cariera lui fiind deja încheiată, consideră consilierul prezidențial pe analiză politică, Sebastian Lăzăroiu.

Întrebat dacă Antonescu va reuși să ocupe fotoliul de la Cotroceni, Lăzăroiu a fost vehement: "Niciodată". "Cariera lui s-a încheiat, sincer să fiu nu ştiu ce va face, pentru că el nici nu practică o meserie din care să fi câştigat bani, măcar Ponta e avocat, se poate întoarce acolo. Cu Antonescu e mai greu, el a trăit mult din politică şi când va ieşi din politică şi va ieşi repede, adică în curând, nu ştiu ce va face", a declarat consilierul președintelui Traian Băsescu pentru realitatea.net.

Lăzăroiu consideră că USL nu va miza pe Antonescu la prezidențialele din 2014. "NL are problemele cele mai mari, nu PSD. Dacă sunt oameni realişti în PNL sunt convins că Traian Băsescu şi-ar dori să-l pună premier pe Moş Crăciun ca să aibe şi ei o şansă la a prinde posturi de ministru. Urmează deşertul pentru PNL. Fiecare partid va avea interesul lui, contează mult cum va reuşi să facă reconstrucţia PNL Tăriceanu, pentru că e clar că el va veni după Antonescu. Să vedem dacă va avea forţa să scoată PNL dintr-o lungă deviaţie de la valorile democraţiei, de la doctrină", a mai spus Lăzăroiu.

Mai mult, însăşi construcţia politică condusă de Ponta şi Antonescu este pe cale de dispariţie, mai crede Lăzăroiu, care spune că USL va dispărea "imediat după alegeri". Principala problema, în viziunea consilierului de la Cotroceni, este orientarea celor două partide importante din USL: PNL şi PSD. "PSD e mult mai aşezat pe o linie europeană decât PNL. E ca un tren deraiat. Nu există niciun partid în România atât de distanţat de Europa precum PNL. Ei sunt anti-europeni. Nu cred că e vorba de euroscepticism", a declarat consilierul prezidenţial.

În prima parte a interviului realizat de realitatea.net, Lăzăroiu a declarat că principalii candidați, din punctul lui de vedere, la fotoliul de premier sunt fostul candidat la prezidenţiale, Mircea Geoană, fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite