Klaus Iohannis: Sunt foarte mulţumit de cum a decurs campania de vaccinare. Nu s-a terminat pandemia, chiar dacă a venit primăvară VIDEO

0
0
Klaus Iohannis/ FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis/ FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat mulţumit de modul cum a decurs campania de vaccinare şi a atras atenţia că românii trebuie să meargă să se vaccineze, dar în continuare să respecte regulile sanitare.

UPDATE Klaus Iohannis: Sunt foarte mulţumit de cum a decurs campania de vaccinare şi pregătirile s-au făcut în timp record. Sunt bucuros că multă lume vine la vaccinare. La intrare erau deja zeci d epersoane. Astfel de containere vor fi folosite în toate locaţiile unde e nevoie de vaccinare de acest tip. 

Vom continua cu campania de vaccinare, se vor deschide noi centre. Am văzut că şi în aceste zile la TV, la radiou s-a dezbătut cum e cu restricţiile, pro şi contra vaccinare. Repet că suntem în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că a început primăvara şi s-a terminat pandemia. Restricţiile nu înlătură pandemia. 

Înainte de a ajunge la centru am primit o veste tristă. Există un incendiu la un spital din Slatina. Datele ne arată că nu sunt persoane rănite, toate au fost evacuate. Semnalul de alarmă e clar. E nevoie de reformă. trebuie să intervenim, să facem spitalele mai performante, mai sigure. Despre aceste lucruri voi vorbi mai in externso în această seară, când cred că va fi ceremonia pentru noul ministru al Sănătăţii. 

Reporter: Cine din Guvern a avut dreptate pe tema campaniei de Guvern: Dan Barna sau Florin Cîţu?

Despre anumite contre din Guvern cu siguranţă aţi înţeles ce s-a întâmplat. Au fost afirmaţii mai puţin fericite din anumite părţi din Guvern. Campania de vaccinare a fost un succes. Am reuşit să obţinem un număr mare de doze şi să le folosim. E o reuşită certă.

Reporter: Ce părere aveţi de faptul că prin noul acord îi sunt tăiate din atrbuţii premierului?

Au negociat o formă de înţelegere politică care nu taie din atribuţiile nimănui. S-au înţeles să existe o formă aprofundată de consultare. Eu sunt convins că de acum coaliţia va funcţiona mai bine.

Reporter: A făcut bine premierul Florin Cîţu că l-a demis pe Vlad Voiculescu?

Modificarea din Guvern a fost făcută corectă

***

Conform agendei oficiale a preşedintelui, vizita la centrul mobil de vaccinare, comuna Afumaţi (Jud. Ilfov) este programată la ora 12:00.

Vaccinarea împotriva COVID-19 prin centrele mobile şi prin echipele mobile începe miercuri, iar pentru început caravanele vor ajunge în şapte judeţe. În centrele mobile va fi folosit vaccin produs de compania Moderna.

„Pot să vă spun că de mâine (miercuri - n.r.) începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile şi de asemenea prin sprijinul echipelor mobile avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare, sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe şi de asemenea avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate. Pot să vă spun şi care sunt aceste judeţe unde dislocăm centre mobile: Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi Sibiu”, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul campaniei de vaccin Valeriu Gheorghiţă.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite