Klaus Iohannis: România va găzdui din nou, în anul 2023, Summitul Iniţiativei celor Trei Mări şi Forumul de Afaceri I3M

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni la Riga, că România va găzdui din nou, în anul 2023, Summitul Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) şi Forumul de Afaceri I3M.

„În 2018, am organizat cu succes, la Bucureşti, Summitul şi Forumul de Afaceri, iar cinci ani mai târziu, în 2023, România va găzdui din nou acest eveniment important. Această decizie, pe care am anunţat-o astăzi în plenul reuniunii noastre, reconfirmă importanţa majoră pe care România o acordă acestui format regional de cooperare. Preluarea mandatului de organizare a evenimentelor Iniţiativei de anul viitor readuce la Marea Neagră centrul decizional al Iniţiativei”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună susţinută luni la Riga, împreună cu preşedinţii Letoniei şi Poloniei, după Summitul Iniţiativei Celor Trei Mări.

Preşedintele României  a participat, luni, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) şi la Forumul de Afaceri I3M de la Riga, unde a fost analizat modul în care Iniţiativa trebuie să se poziţioneze în actuala situaţie de securitate europeană, în special contribuţia pe care poate să o aibă, prin implementarea proiectelor strategice de interconectare, în domeniile transport, energie, digital.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite