Klaus Iohannis le cere românilor să voteze lista PNL la euroalegeri: PSD a îmbrăcat haina falsă a patriotismului. E cinic/ Ce ne trebuie? Votul românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, alături de Ludovic Orban.FOTo Inquam Photos
Klaus Iohannis, alături de Ludovic Orban.FOTo Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la Summitul PPE de la Bucureşti, prilej cu care şeful statului a cerut românilor să voteze lista PNL la următoarele alegeri. De asemenea, şeful statului a lansat un atac la PSD, despre care a afirmat că a „îmbrăcat haina falsă a patriotismului“ şi că se comportă „cinic“.

„Sunt emoţionat să vă văd în numă atât de mare şi de entuziaşti. Sunteţi într-o ţară europeană, sunteţi într-o ţară proeuropeană. Atmosferă excelentă, oameni hotărâţi, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul românilor şi în vom avea. Întâlnirea de azi e foarte specială, fiindcă ne pregătim de europarlamentare. În această ecuaţie sunt bucuros să-l avem alături de noi, împreună cu mulţi prieteni europeni, candidatul PPE la Comisia Europeană, prietenul meu Manfred Weber, Lupta pentru o Europă mai bună, e lupta noastră.“, a declarat Klaus Iohannis, aflat la Summit-ul PPE al liderilor locali şi regionali, organizat de PNL.

„Noi ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrităţii. Alegerile pentru PE sunt mult mai importante ca în anii trecuţi. E responsabilitatea noasstră să dăm startul unei noi ere de prosperitate şi siguranţă. Îmi doresc ca Summitul de la Sibiu să fie un reper pentru acest proiect. PPE are capacitatea de a juca rolul de principală forţă vizionară. Ca România să conteze în luarea deciziilor e vital să avem o puternică reprezentare în cea mai puternică familie europeană, în PPE. PNL are o vocaţie europeană şi o tradiţie apărării democraţiei româneşti. Văd în oferta PNL tocmai persoanele capabile să-şi asume o misiune, să fie parteneri loiali ai PPE în revitalizarea UE. Ne mai despart 2 luni până la alegeri. Din păcate aceste alegeri par mai puţin relevante. E eronat. Scrutinul din 26 mai are o importanţă deosebită. Viitorul Europei trebuie decis de voinţa oamenilor, nu de neimplicarea lor. Voi, llideri regionali şi localii, sunteţi interfaţa cu populaţia locală. Votul e cea mai bună formă de sancţiune la discursul populist şi eurosceptic“, a completat şeful statului.

Apoi, preşedintele României a lansat un atac la adresa PSD.  „Unele partide de la noi, şi mă refer la PSD, au îmbrăcat falsa haină a patriotismului. E modul PSD-ist cinic de a face politică.   Dovada maximei ipocrizii e să ataci instituţiile UE care-ţi critică derapajele, dar să ceri votul pentru a-ţi trimite oamenii în aceste instituţii. A fi român şi patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles-ul. România este Europa şi Europa este România“, a mai afirmat şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite