Klaus Iohannis, după întrevederea cu Orban: Eforturile Guvernului se concentrează pe infrastructură, în special de autostrăzi şi căi ferate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul lucreazul la planul de reresare economică pentru a putea accesa fondurile europene obţinute de România la Bruxelles.

Rămâi pe adevarul.ro pentru principalele declaraţii: 

Klaus Iohannis: Guvernul lucrează la identificarea proiectelor care vor fi inlcuse în planul de rezilienţă. De partea noastră e nevoie de o serie de acte normative necesare, iar pregătirile sunt avansate, pentru a fi în situaţia de a aplica efectiv. Eforturile Guvernului se concentrează pe infrastructură. Avem nevoie de infrastructură. În special de autostrăzi şi căi ferate. În acest domeniu pot spune că suntem foarte avansaţi, Avem mai multe tronsoane pregătite pentru a solciita bani. 

O altă preocupare e partea de agricultură şi protecţie a mediului. Fermierii români au mare nevoie să fie susţinuţi. Pe lângă problemele cazuate de pandemie, fermierii se confruntă cu dificultăţi legate de seceta din primăvară. Lucrăm pe două două direcţii importante. Guvernul a prevăzut fonduri substanţiale fermierilor afectaţi de secetă. 

Apoi, avem nevoie de pregătirea unor proiecte europene. Lucrăm intens la un proiect pentru irigaţii, combaterea secetelor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite